Rizikové faktory ovlivňující výskyt fuzariových mykotoxinů v pšenici
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000015" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000015 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25328859:_____/08:#0000384
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Risk factors of the occurrence of Fusarium mycotoxins in wheat
Popis výsledku v původním jazyce
The criteria for evaluation of bread wheat quality have recently been completed with limitations of Fusarium mycotoxins content due to health safety. The limits for deoxynivalenol (1250 ug/kg) and zearalenone (100 ug/kg) came in force on 1 July 2006. Ones of main problems in practical implementation of this legislation (Commission Regulation (EC) No. 1881/2006) are a number and costs of performed analyses. A reasonable approach seems to measure the content of mycotoxins in cereals based on risk analysiswhen causal factors of their occurrence are considered. The relationships between the quantified presence of mycotoxin producers F. graminearum and F. culmorum (expressed as a value of FPE - Fusarium protein equivalent), the content of visually scabby kernels (VSK) and a level of mycotoxin contamination were examined. Effects of the preceding crop and soil tillage system on the content of Fusarium mycotoxins....
Název v anglickém jazyce
Risk factors of the occurrence of Fusarium mycotoxins in wheat
Popis výsledku anglicky
The criteria for evaluation of bread wheat quality have recently been completed with limitations of Fusarium mycotoxins content due to health safety. The limits for deoxynivalenol (1250 ug/kg) and zearalenone (100 ug/kg) came in force on 1 July 2006. Ones of main problems in practical implementation of this legislation (Commission Regulation (EC) No. 1881/2006) are a number and costs of performed analyses. A reasonable approach seems to measure the content of mycotoxins in cereals based on risk analysiswhen causal factors of their occurrence are considered. The relationships between the quantified presence of mycotoxin producers F. graminearum and F. culmorum (expressed as a value of FPE - Fusarium protein equivalent), the content of visually scabby kernels (VSK) and a level of mycotoxin contamination were examined. Effects of the preceding crop and soil tillage system on the content of Fusarium mycotoxins....
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 4th International Congress on Flour - Bread '07
ISBN
978-953-7005-15-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Název nakladatele
J J STROSSMAYER UNIV OSIJEK-CROATIA
Místo vydání
Croatia
Místo konání akce
Opatija, Croatia
Datum konání akce
24. 10. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—