Baking quality characterization of wheat lines derived from old European wheat landraces
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001092" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001092 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Baking quality characterization of wheat lines derived from old European wheat landraces
Popis výsledku v původním jazyce
The obtained results indicated significant differences between tested sets of wheat landraces and modern wheat varieties. All wheat landraces showed higher protein and wet gluten contents which conduced to their high bread volume regarded as one of key factors of wheat bread-making quality. The calculated relations among HMW-GSs and obtained technological parameters of wheat landraces indicated similar levels and effects as in modern cultivars. It was detected some significant LMW-GSs to content of protein and rheological parameters which will have to be verified in the next years of the experiment
Název v anglickém jazyce
Baking quality characterization of wheat lines derived from old European wheat landraces
Popis výsledku anglicky
The obtained results indicated significant differences between tested sets of wheat landraces and modern wheat varieties. All wheat landraces showed higher protein and wet gluten contents which conduced to their high bread volume regarded as one of key factors of wheat bread-making quality. The calculated relations among HMW-GSs and obtained technological parameters of wheat landraces indicated similar levels and effects as in modern cultivars. It was detected some significant LMW-GSs to content of protein and rheological parameters which will have to be verified in the next years of the experiment
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH91184" target="_blank" >QH91184: Metody a materiály pro šlechtění a hodnocení pšenice na specifickou kvalitu produkce</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
5th Central European Congress of Food
ISBN
978-80-89088-89-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Food Research Institute
Místo vydání
Bratislava, Slovakia
Místo konání akce
Bratislava, Slovakia
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—