Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Baking quality characterization of wheat lines derived from old European wheat landraces

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001092" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001092 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Baking quality characterization of wheat lines derived from old European wheat landraces

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The obtained results indicated significant differences between tested sets of wheat landraces and modern wheat varieties. All wheat landraces showed higher protein and wet gluten contents which conduced to their high bread volume regarded as one of key factors of wheat bread-making quality. The calculated relations among HMW-GSs and obtained technological parameters of wheat landraces indicated similar levels and effects as in modern cultivars. It was detected some significant LMW-GSs to content of protein and rheological parameters which will have to be verified in the next years of the experiment

  • Název v anglickém jazyce

    Baking quality characterization of wheat lines derived from old European wheat landraces

  • Popis výsledku anglicky

    The obtained results indicated significant differences between tested sets of wheat landraces and modern wheat varieties. All wheat landraces showed higher protein and wet gluten contents which conduced to their high bread volume regarded as one of key factors of wheat bread-making quality. The calculated relations among HMW-GSs and obtained technological parameters of wheat landraces indicated similar levels and effects as in modern cultivars. It was detected some significant LMW-GSs to content of protein and rheological parameters which will have to be verified in the next years of the experiment

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH91184" target="_blank" >QH91184: Metody a materiály pro šlechtění a hodnocení pšenice na specifickou kvalitu produkce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    5th Central European Congress of Food

  • ISBN

    978-80-89088-89-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Food Research Institute

  • Místo vydání

    Bratislava, Slovakia

  • Místo konání akce

    Bratislava, Slovakia

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku