Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidant content and capacity in various parts of common buckwheat (Fagopyrum esculentum) and tartary buckwheat (F. tataricum)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001094" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001094 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant content and capacity in various parts of common buckwheat (Fagopyrum esculentum) and tartary buckwheat (F. tataricum)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Different parts of crop of common and tartary buckwheat were collected in three different times, herb before flowering, in full flowering time flowers, leaves, stems, and roots and seeds in full ripeness; this collection was further examined. Antioxidantcapacity was determined using spectrophotometric assay with DPPH radical. Content of flavonoids (rutin, quercetin, kaempferol), carotenoids (ß-carotene, lutein), tocopherols (?-,ß-, ?- and ?-)and bounded phenolic acid (vanillic, caffeic, syringic, p-coumaric and ferulic) was determined using liquid chromatography with ultraviolet or fluorescent detection. The selected parts of crops overall shows significant variability in antioxidant capacity and antioxidant compounds content.

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant content and capacity in various parts of common buckwheat (Fagopyrum esculentum) and tartary buckwheat (F. tataricum)

  • Popis výsledku anglicky

    Different parts of crop of common and tartary buckwheat were collected in three different times, herb before flowering, in full flowering time flowers, leaves, stems, and roots and seeds in full ripeness; this collection was further examined. Antioxidantcapacity was determined using spectrophotometric assay with DPPH radical. Content of flavonoids (rutin, quercetin, kaempferol), carotenoids (ß-carotene, lutein), tocopherols (?-,ß-, ?- and ?-)and bounded phenolic acid (vanillic, caffeic, syringic, p-coumaric and ferulic) was determined using liquid chromatography with ultraviolet or fluorescent detection. The selected parts of crops overall shows significant variability in antioxidant capacity and antioxidant compounds content.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH92111" target="_blank" >QH92111: Antioxidanty a antioxidační aktivita u vybraných minoritních plodin ke zlepšení kvality výživy obyvatelstva</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    5th Central European Congress of Food

  • ISBN

    978-80-89088-89-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Food Research Institute

  • Místo vydání

    Bratislava, Slovakia

  • Místo konání akce

    Bratislava, Slovakia

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku