Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of artificial inoculation with selected fusarium strains on nutritional quality and ensiling process of Bt maize

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001518" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001518 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26296080:_____/10:1R000253

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of artificial inoculation with selected fusarium strains on nutritional quality and ensiling process of Bt maize

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the study was to compare the nutritive value and mycotoxin content of maize forage and silage of near isogenic control MONUMENTAL (C) and Bt maize (MONSANTO, MON 810) that was either untreated (Bt) or artificiallyinoculated with Fusariumstrains (I-Bt). The inoculation was made in the growing crop in milk stage of maturity. Plants were harvested at the soft dough stage of maturity and ensiled in microsilage tubes. The content of forage dry matter (DM) was 307.6 g/kg in C, 306.9 g/kg inBt and 298.0 g/kg in I-Bt. All forages were positive for deoxynivalenol, aflatoxin, fumonisins and zearalenone (P>0.05). Content of DM was the lowest in I-Bt silage (285.5 g/kg) and differed significantly from C (296.7 g/kg) or Bt (303.7 g/kg, P<0.05). Content of crude protein (CP) was the lowest in I-Bt silage (79.0 g/kg) and differed significantly from C or Bt (85.7 or 81.9 g/kg, respectively, P<0.05). Silages Bt and I-Bt had lower pH (3.93 and 3.96, respectively) than silage C (4.02,

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of artificial inoculation with selected fusarium strains on nutritional quality and ensiling process of Bt maize

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the study was to compare the nutritive value and mycotoxin content of maize forage and silage of near isogenic control MONUMENTAL (C) and Bt maize (MONSANTO, MON 810) that was either untreated (Bt) or artificiallyinoculated with Fusariumstrains (I-Bt). The inoculation was made in the growing crop in milk stage of maturity. Plants were harvested at the soft dough stage of maturity and ensiled in microsilage tubes. The content of forage dry matter (DM) was 307.6 g/kg in C, 306.9 g/kg inBt and 298.0 g/kg in I-Bt. All forages were positive for deoxynivalenol, aflatoxin, fumonisins and zearalenone (P>0.05). Content of DM was the lowest in I-Bt silage (285.5 g/kg) and differed significantly from C (296.7 g/kg) or Bt (303.7 g/kg, P<0.05). Content of crude protein (CP) was the lowest in I-Bt silage (79.0 g/kg) and differed significantly from C or Bt (85.7 or 81.9 g/kg, respectively, P<0.05). Silages Bt and I-Bt had lower pH (3.93 and 3.96, respectively) than silage C (4.02,

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Central European Agriculture

  • ISSN

    1332-9049

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    HR - Chorvatská republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus