Porovnání kvality silážního procesu běžného hybridu a Bt kukuřice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P000298" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P000298 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of quality of ensilage process of conventional corn and Bt hybrid
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of the study was to determine the differences in quality of silage made from the Bt-hybrid (Bt) and its near-isogenic control conventional corn hybrid (C). The experimental field was divided into two areas of 10 m2 with control (C) conventional corn hybrid and experimental (Bt) with the Bt-hybrid, both grown, harvested and ensilaged under identical conditions. Corn was harvested at the soft dough stage of maturity and ensilaged in microsilage tubes and fermented at 25 °C (+-1°C). The dry matter content of control silage (C) was significantly lower (P<0.05) than that of Bt hybrid silage (Bt) (345.4 vs. 355.4 g/kg), crude protein content of control silage (C) was significantly higher (P<0.05) than that of Bt hybrid silage (Bt) (66.7 vs. 61.8 g/kg). The degree of proteolysis calculated from the estimated data was very close in both silages and was not affected by the treatment.
Název v anglickém jazyce
Comparison of quality of ensilage process of conventional corn and Bt hybrid
Popis výsledku anglicky
The objective of the study was to determine the differences in quality of silage made from the Bt-hybrid (Bt) and its near-isogenic control conventional corn hybrid (C). The experimental field was divided into two areas of 10 m2 with control (C) conventional corn hybrid and experimental (Bt) with the Bt-hybrid, both grown, harvested and ensilaged under identical conditions. Corn was harvested at the soft dough stage of maturity and ensilaged in microsilage tubes and fermented at 25 °C (+-1°C). The dry matter content of control silage (C) was significantly lower (P<0.05) than that of Bt hybrid silage (Bt) (345.4 vs. 355.4 g/kg), crude protein content of control silage (C) was significantly higher (P<0.05) than that of Bt hybrid silage (Bt) (66.7 vs. 61.8 g/kg). The degree of proteolysis calculated from the estimated data was very close in both silages and was not affected by the treatment.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53043" target="_blank" >1B53043: Produkce kvalitních a bezpečných cereálních produktů s využitím různých strategií ochrany kukuřice a skladovaných produktů.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny)
ISBN
80-903142-8-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
92-95
Název nakladatele
Výzkumný ústav pro chov skotu, s. r. o.
Místo vydání
Rapotín
Místo konání akce
Pohořelice
Datum konání akce
23. 3. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—