Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porovnání kvality silážního procesu běžného hybridu a Bt kukuřice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P000298" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P000298 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of quality of ensilage process of conventional corn and Bt hybrid

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the study was to determine the differences in quality of silage made from the Bt-hybrid (Bt) and its near-isogenic control conventional corn hybrid (C). The experimental field was divided into two areas of 10 m2 with control (C) conventional corn hybrid and experimental (Bt) with the Bt-hybrid, both grown, harvested and ensilaged under identical conditions. Corn was harvested at the soft dough stage of maturity and ensilaged in microsilage tubes and fermented at 25 °C (+-1°C). The dry matter content of control silage (C) was significantly lower (P<0.05) than that of Bt hybrid silage (Bt) (345.4 vs. 355.4 g/kg), crude protein content of control silage (C) was significantly higher (P<0.05) than that of Bt hybrid silage (Bt) (66.7 vs. 61.8 g/kg). The degree of proteolysis calculated from the estimated data was very close in both silages and was not affected by the treatment.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of quality of ensilage process of conventional corn and Bt hybrid

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the study was to determine the differences in quality of silage made from the Bt-hybrid (Bt) and its near-isogenic control conventional corn hybrid (C). The experimental field was divided into two areas of 10 m2 with control (C) conventional corn hybrid and experimental (Bt) with the Bt-hybrid, both grown, harvested and ensilaged under identical conditions. Corn was harvested at the soft dough stage of maturity and ensilaged in microsilage tubes and fermented at 25 °C (+-1°C). The dry matter content of control silage (C) was significantly lower (P<0.05) than that of Bt hybrid silage (Bt) (345.4 vs. 355.4 g/kg), crude protein content of control silage (C) was significantly higher (P<0.05) than that of Bt hybrid silage (Bt) (66.7 vs. 61.8 g/kg). The degree of proteolysis calculated from the estimated data was very close in both silages and was not affected by the treatment.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B53043" target="_blank" >1B53043: Produkce kvalitních a bezpečných cereálních produktů s využitím různých strategií ochrany kukuřice a skladovaných produktů.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny)

  • ISBN

    80-903142-8-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    92-95

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pro chov skotu, s. r. o.

  • Místo vydání

    Rapotín

  • Místo konání akce

    Pohořelice

  • Datum konání akce

    23. 3. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku