Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv umělé inokulace Fusariovými kmeny na kvalitu kukuřičné siláže

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P001360" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P001360 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/48532452:_____/07:8P001417 RIV/26296080:_____/07:9P000804

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of artificial inoculation with Fusarium strains on quality of corn silage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the study was to determine the influence of Fusarium contamination on the ensiling process. Silages were prepared from the conventional corn hybrid Monumental that was either untreated (C) or artificially inoculated with a suspension ofFusarium strains (I). The inoculation was made in the growing crop in milk stage of maturity after harming the cops and stalks with wire brush. The corn crops were grown, harvested and ensiled under identical conditions. Entire corn plants were harvestedat the soft dough stage of maturity, and ensiled in microsilage tubes (approximately 6.5 kg per tube, 3 tubes per treatment) and fermented at 25 °C (+- 1°C) for 15 weeks. The dry matter and CP content of silage C was higher than that of silage I (345.4and 66.7 g/kg vs. 329.0 and 64.4 g/kg, P>0.05). Silage I showed a higher degree of proteolysis measured as N-NH 3 (% of total N) than silage C (7.8 vs. 6.8, P>0.05) and had a lower content of lactic acid than silage C (4.7 vs. 7.8 g/kg, P

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of artificial inoculation with Fusarium strains on quality of corn silage

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the study was to determine the influence of Fusarium contamination on the ensiling process. Silages were prepared from the conventional corn hybrid Monumental that was either untreated (C) or artificially inoculated with a suspension ofFusarium strains (I). The inoculation was made in the growing crop in milk stage of maturity after harming the cops and stalks with wire brush. The corn crops were grown, harvested and ensiled under identical conditions. Entire corn plants were harvestedat the soft dough stage of maturity, and ensiled in microsilage tubes (approximately 6.5 kg per tube, 3 tubes per treatment) and fermented at 25 °C (+- 1°C) for 15 weeks. The dry matter and CP content of silage C was higher than that of silage I (345.4and 66.7 g/kg vs. 329.0 and 64.4 g/kg, P>0.05). Silage I showed a higher degree of proteolysis measured as N-NH 3 (% of total N) than silage C (7.8 vs. 6.8, P>0.05) and had a lower content of lactic acid than silage C (4.7 vs. 7.8 g/kg, P

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B53043" target="_blank" >1B53043: Produkce kvalitních a bezpečných cereálních produktů s využitím různých strategií ochrany kukuřice a skladovaných produktů.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů