Vyhodnocení kvality kukuřičné siláže připravené z uměle infikovaného porostu ve srovnání s neošetřenou kukuřicí a Bt hybridem.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P000293" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P000293 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of quality of corn silage prepared from artificially inoculated crops in comparison with untreated corn and Bt hybrid
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of the study was to determine the effect of Fusarium strains inoculated on artificially harmed conventional corn hybrid (MONUMENTAL) on nutritional value, mycotoxin content and quality of fermentation process of corn silage subsequently prepared from this hybrid in comparison with untreated corn and its near isogenic Bt hybrid (MON 810). The inoculation was made in the growing crop in milk stage of maturity after harming the cops and stalks with a wire brush. The corn crops were grown, harvested and ensiled under identical conditions. Entire corn plants were harvested at the soft dough stage of maturity, and ensiled in microsilage tubes (approximately 6.5 kg per tube, 3 tubes per treatment) and fermented at 25 °C (+- 1°C) for 15 weeks.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of quality of corn silage prepared from artificially inoculated crops in comparison with untreated corn and Bt hybrid
Popis výsledku anglicky
The objective of the study was to determine the effect of Fusarium strains inoculated on artificially harmed conventional corn hybrid (MONUMENTAL) on nutritional value, mycotoxin content and quality of fermentation process of corn silage subsequently prepared from this hybrid in comparison with untreated corn and its near isogenic Bt hybrid (MON 810). The inoculation was made in the growing crop in milk stage of maturity after harming the cops and stalks with a wire brush. The corn crops were grown, harvested and ensiled under identical conditions. Entire corn plants were harvested at the soft dough stage of maturity, and ensiled in microsilage tubes (approximately 6.5 kg per tube, 3 tubes per treatment) and fermented at 25 °C (+- 1°C) for 15 weeks.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53043" target="_blank" >1B53043: Produkce kvalitních a bezpečných cereálních produktů s využitím různých strategií ochrany kukuřice a skladovaných produktů.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výkrm skotu a nové metody hodnocení konzervovaných krmiv (významné faktory kvality hovězího masa a jeho zpracování)
ISBN
978-80-903142-9-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
85-89
Název nakladatele
Výzkumný ústav pro chov skotu, s. r. o.
Místo vydání
Rapotín
Místo konání akce
Pohořelice
Datum konání akce
6. 9. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—