Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah aminokyselin ve vybraných odrůdách pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001929" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001929 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/11:#0000597 RIV/00027022:_____/11:00000256

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah aminokyselin ve vybraných odrůdách pšenice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bylo provedeno hodnocení forem pšenice seté (T. aestivum L.) s netradičním zabarvením zrna a pšenice dvouzrnky (T. dicoccum Schrank) z hlediska obsahu bílkovin a sloţení aminokyselin. Pro esenciální aminokyseliny bylo počítáno aminokyselinové skóre (AAS). Ve vzorcích byl nalezen nejvyšší obsah kyseliny glutamové, asparagové a prolinu. První limitující aminokyselinou je lysin. Hodnoty AAS se liší podle zvoleného referenčního aminokyselinového profilu.

  • Název v anglickém jazyce

    The amino acids content in selected wheat varieties

  • Popis výsledku anglicky

    The evaluation of common wheat (T. aestivum L.) forms with unconventional color of grain and emmer (T. dicoccum Schrank) varieties was done in terms of proteins content and amino acids composition. Amino acids score (AAS) was calculated for indispensableamino acids. The highest content of glutamic acid, aspartic acid and proline was found in the samples. Lysine is the first limiting amino acid. The AAS values vary depending on the selected scoring ( reference) pattern

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B095" target="_blank" >QI91B095: Studium a charakterizace zrnin s vysokou nutriční hodnotou pro speciální pekárenské a pečivárenské využití.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    515-518

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus