Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Amino acid profile of protein from pelvic limb long bones of broiler chickens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002178" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002178 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Amino acid profile of protein from pelvic limb long bones of broiler chickens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study material was obtained from 120 Ross 308 broiler chickens (60 males and 60 females) at the end of the fattening (40 days of age). The average weight of birds was 2 694 g for cockerels and 2 345 g for pullets. The study birds did not show any clinical signs of leg diseases. The long bones of the right pelvic limbs (femur and tibiotarsus) were collected after bird slaughter and after removal of soft tissues, they were used for laboratory analyses. The crude protein content and the amino acid (AA)composition were determined and the obtained values were recalculated to 100% dry matter. The chemical score (CS) and the essential amino acid index (EAAI) were calculated for each AA. As a standard, the hen egg ovalbumin was used.

  • Název v anglickém jazyce

    Amino acid profile of protein from pelvic limb long bones of broiler chickens

  • Popis výsledku anglicky

    The study material was obtained from 120 Ross 308 broiler chickens (60 males and 60 females) at the end of the fattening (40 days of age). The average weight of birds was 2 694 g for cockerels and 2 345 g for pullets. The study birds did not show any clinical signs of leg diseases. The long bones of the right pelvic limbs (femur and tibiotarsus) were collected after bird slaughter and after removal of soft tissues, they were used for laboratory analyses. The crude protein content and the amino acid (AA)composition were determined and the obtained values were recalculated to 100% dry matter. The chemical score (CS) and the essential amino acid index (EAAI) were calculated for each AA. As a standard, the hen egg ovalbumin was used.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    78

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000273634200003

  • EID výsledku v databázi Scopus