Cultivar based selection and genetic analysis of strawberry fruits with high levels of health promoting compounds
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F13%3A00002555" target="_blank" >RIV/00027006:_____/13:00002555 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.11.025" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.11.025</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.11.025" target="_blank" >10.1016/j.foodchem.2012.11.025</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Cultivar based selection and genetic analysis of strawberry fruits with high levels of health promoting compounds
Popis výsledku v původním jazyce
The results of the present study highlighted the health-promoting value of strawberry fruits, and provided a good prospect for discriminating strawberry fruits by nutraceutical compound content and genetic analysis.The results demonstrated that RAPD markers can easily discriminate among strawberry cvs.There is a strong correlation between secondary metabolite contents and strawberry genetic structure. The combined analysis (genetic and phenolic compounds) could be a very useful tool to develop breedingprogram directed to strawberry genotype selections with high nutraceutical value.
Název v anglickém jazyce
Cultivar based selection and genetic analysis of strawberry fruits with high levels of health promoting compounds
Popis výsledku anglicky
The results of the present study highlighted the health-promoting value of strawberry fruits, and provided a good prospect for discriminating strawberry fruits by nutraceutical compound content and genetic analysis.The results demonstrated that RAPD markers can easily discriminate among strawberry cvs.There is a strong correlation between secondary metabolite contents and strawberry genetic structure. The combined analysis (genetic and phenolic compounds) could be a very useful tool to develop breedingprogram directed to strawberry genotype selections with high nutraceutical value.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Chemistry
ISSN
0308-8146
e-ISSN
—
Svazek periodika
140
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
639-646
Kód UT WoS článku
000321083800005
EID výsledku v databázi Scopus
—