Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aroma jahodových sirupů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43920281" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43920281 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2020/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2020/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aroma jahodových sirupů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této studie bylo charakterizovat jahodové sirupy z pohledu přítomného jahodového aroma, které může být jak přírodního, tak syntetického původu. Byl proměřen soubor 14 výrobků dostupných vzorků na tuzemském trhu (různé kombinace ovocného podílu, přírodního a syntetického aroma). Pomocí metody HS-SPME-Es-GC/MS (enantioselektivní separace chirálních látek) byly stanoveny těkavé látky jahodového aroma a výsledky byly porovnány s hodnotami získanými pomocí senzorické analýzy (přijatelnost chutě a vůně výrobků).

  • Název v anglickém jazyce

    Flavours of strawberry syrups

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to characterize strawberry syrups from the perspective of present strawberry flavouring, which can be both of natural and synthetic origin. A set of 14 products available on the Czech market (various combinations of fruit content, natural and synthetic aroma) was measured. Using HS-SPME-Es-GC/MS (enantioselective separation of chiral substances) method, volatile compounds of strawberry flavouring were determined and the results were compared with data obtained by sensory analysis (taste and aroma acceptability).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    75

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    36-39

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus