Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mycotoxin production, chemotypes and diversity of Czech Fusarium graminearum isolates on wheat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F13%3A00002566" target="_blank" >RIV/00027006:_____/13:00002566 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mycotoxin production, chemotypes and diversity of Czech Fusarium graminearum isolates on wheat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fusarium head blight (FHB) is a serious cereal disease in the Czech Republic. The most important pathogen associated with FBH is Fusarium graminearum, which can produce trichothecenes, mainly deoxynivalenol (DON) and its derivates. The paper describes anevaluation of wheat ears samples for DON content by ELISA, an analysis of 103 isolates of F. graminearum for the genetic diversity by AFLP and a determination of their chemotypes using PCR assays.

  • Název v anglickém jazyce

    Mycotoxin production, chemotypes and diversity of Czech Fusarium graminearum isolates on wheat

  • Popis výsledku anglicky

    Fusarium head blight (FHB) is a serious cereal disease in the Czech Republic. The most important pathogen associated with FBH is Fusarium graminearum, which can produce trichothecenes, mainly deoxynivalenol (DON) and its derivates. The paper describes anevaluation of wheat ears samples for DON content by ELISA, an analysis of 103 isolates of F. graminearum for the genetic diversity by AFLP and a determination of their chemotypes using PCR assays.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    31

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    407-412

  • Kód UT WoS článku

    000322513900015

  • EID výsledku v databázi Scopus