Application of ultra-high performance liquid chromatography-mass spectrometry (UHPLC-MS) metabolomic fingerprinting to characterise GM and conventional maize varieties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F13%3A00002568" target="_blank" >RIV/00027006:_____/13:00002568 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Application of ultra-high performance liquid chromatography-mass spectrometry (UHPLC-MS) metabolomic fingerprinting to characterise GM and conventional maize varieties
Popis výsledku v původním jazyce
UHPLC-MS technique was demonstrated to hold a great potential in discriminative metabolomics of conventional and Bt transgenic maize varieties. The processing of metabolomic fingerprints (mass spectra) by advanced chemometric methods demonstrated the capability of this approach to classify various maize varieties in both GM and non-GM sample sets. On the other hand distinguishing MON 810 event was not possible.This means, in fact, that "substantial equivalence principle" has been confirmed.
Název v anglickém jazyce
Application of ultra-high performance liquid chromatography-mass spectrometry (UHPLC-MS) metabolomic fingerprinting to characterise GM and conventional maize varieties
Popis výsledku anglicky
UHPLC-MS technique was demonstrated to hold a great potential in discriminative metabolomics of conventional and Bt transgenic maize varieties. The processing of metabolomic fingerprints (mass spectra) by advanced chemometric methods demonstrated the capability of this approach to classify various maize varieties in both GM and non-GM sample sets. On the other hand distinguishing MON 810 event was not possible.This means, in fact, that "substantial equivalence principle" has been confirmed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI101B267" target="_blank" >QI101B267: Vývoj a aplikace nových efektivních postupů pro kontrolu kvality produktů zemědělské v řetězci prvovýroba a posouzení bezpečnosti potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
31
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
368-375
Kód UT WoS článku
000322513900010
EID výsledku v databázi Scopus
—