Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Application of ultra-high performance liquid chromatography-mass spectrometry (UHPLC-MS) metabolomic fingerprinting to characterize GM and conventional maize varieties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896664" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896664 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/104977.pdf" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/104977.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of ultra-high performance liquid chromatography-mass spectrometry (UHPLC-MS) metabolomic fingerprinting to characterize GM and conventional maize varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The feasibility of metabolomic fingerprinting approach based on ultra-high performance liquid chromatographyquadrupole-time-of-flight mass spectrometry (UHPLC-QTOFMS) was studied to assess its ability to discriminate between maize varieties, and to showthe associations between them on the metabolomic level. The non-targeted metabolomic analysis was applied to assess the variability within two varieties grown under different environmental conditions and to characterise the association within a sample set comprising both conventional and transgenic (MON-??81?-6) maize varieties cultivated under the same environmental conditions (locality). Typical metabolomic fingerprints were established for individual plants. The plants representing two varieties formed well separated clusters. Metabolomic fingerprints of the second sample set enabled their unambiguous discrimination. The differences in metabolomic fingerprints between maize varieties were identified and documented by grouping in PCA

  • Název v anglickém jazyce

    Application of ultra-high performance liquid chromatography-mass spectrometry (UHPLC-MS) metabolomic fingerprinting to characterize GM and conventional maize varieties

  • Popis výsledku anglicky

    The feasibility of metabolomic fingerprinting approach based on ultra-high performance liquid chromatographyquadrupole-time-of-flight mass spectrometry (UHPLC-QTOFMS) was studied to assess its ability to discriminate between maize varieties, and to showthe associations between them on the metabolomic level. The non-targeted metabolomic analysis was applied to assess the variability within two varieties grown under different environmental conditions and to characterise the association within a sample set comprising both conventional and transgenic (MON-??81?-6) maize varieties cultivated under the same environmental conditions (locality). Typical metabolomic fingerprints were established for individual plants. The plants representing two varieties formed well separated clusters. Metabolomic fingerprints of the second sample set enabled their unambiguous discrimination. The differences in metabolomic fingerprints between maize varieties were identified and documented by grouping in PCA

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    31

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    368-375

  • Kód UT WoS článku

    000322513900010

  • EID výsledku v databázi Scopus