Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changing parameters of Czechoslovak obsolete and modern bread wheat cultivars (Triticum aestivum L.) over 90 years

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00002932" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00002932 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10722-014-0098-1" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s10722-014-0098-1</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s10722-014-0098-1" target="_blank" >10.1007/s10722-014-0098-1</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changing parameters of Czechoslovak obsolete and modern bread wheat cultivars (Triticum aestivum L.) over 90 years

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Differences achieved in 18 selected morphological, phenological and grain parameters attributable to the wheat breeding process were evaluated on the basis of 262 original Czech and Slovak winter bread wheat cultivars (Triticum aestivum L.) developed during 1911?2008 and cultivated in the field and climatic conditions of Crop Research Institute Prague Ruzyně for 3 years (2010?2012). The wheat breeding process unambiguously has improved grain production parameters, lodging and mildew resistance comparedto wheat landraces and obsolete cultivars. The breeding of wheat cultivars during 1961?1990 points to a key period responsible for these parameter changes.

  • Název v anglickém jazyce

    Changing parameters of Czechoslovak obsolete and modern bread wheat cultivars (Triticum aestivum L.) over 90 years

  • Popis výsledku anglicky

    Differences achieved in 18 selected morphological, phenological and grain parameters attributable to the wheat breeding process were evaluated on the basis of 262 original Czech and Slovak winter bread wheat cultivars (Triticum aestivum L.) developed during 1911?2008 and cultivated in the field and climatic conditions of Crop Research Institute Prague Ruzyně for 3 years (2010?2012). The wheat breeding process unambiguously has improved grain production parameters, lodging and mildew resistance comparedto wheat landraces and obsolete cultivars. The breeding of wheat cultivars during 1961?1990 points to a key period responsible for these parameter changes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Genetic Resources and Crop Evolution

  • ISSN

    0925-9864

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1159-1171

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus