Role of different wheat polysaccharide components in fattening of broiler chickens
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005628" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005628 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Role of different wheat polysaccharide components in fattening of broiler chickens
Popis výsledku v původním jazyce
Polysaccharides are a dominant component of wheat grain and essentially influence fattening parameters of broiler chickens. Different wheat cultivars, growing conditions as well as further grain processing (e.g. extrusion) can significantly change a particular composition of polysaccharides which can play a significant role in the fattening efficiency. Our study evaluated cultivar differences in main grain polysaccharide components (starch, dietary fibre, arabinoxylans) including also an impact of extrusion processes and seeked relations among polysaccharide characteristics and important fattening parameters such as feed conversion and weight gain.
Název v anglickém jazyce
Role of different wheat polysaccharide components in fattening of broiler chickens
Popis výsledku anglicky
Polysaccharides are a dominant component of wheat grain and essentially influence fattening parameters of broiler chickens. Different wheat cultivars, growing conditions as well as further grain processing (e.g. extrusion) can significantly change a particular composition of polysaccharides which can play a significant role in the fattening efficiency. Our study evaluated cultivar differences in main grain polysaccharide components (starch, dietary fibre, arabinoxylans) including also an impact of extrusion processes and seeked relations among polysaccharide characteristics and important fattening parameters such as feed conversion and weight gain.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Stanovení klíčových nutričních parametrů pšeničného zrna, vývoj nových donorů kvality a zlepšení parametrů krmiv pro efektivní výkrm monogastrů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 15th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-88307-04-4
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
73-76
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—