Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Role of different wheat polysaccharide components in fattening of broiler chickens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005628" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005628 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Role of different wheat polysaccharide components in fattening of broiler chickens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Polysaccharides are a dominant component of wheat grain and essentially influence fattening parameters of broiler chickens. Different wheat cultivars, growing conditions as well as further grain processing (e.g. extrusion) can significantly change a particular composition of polysaccharides which can play a significant role in the fattening efficiency. Our study evaluated cultivar differences in main grain polysaccharide components (starch, dietary fibre, arabinoxylans) including also an impact of extrusion processes and seeked relations among polysaccharide characteristics and important fattening parameters such as feed conversion and weight gain.

  • Název v anglickém jazyce

    Role of different wheat polysaccharide components in fattening of broiler chickens

  • Popis výsledku anglicky

    Polysaccharides are a dominant component of wheat grain and essentially influence fattening parameters of broiler chickens. Different wheat cultivars, growing conditions as well as further grain processing (e.g. extrusion) can significantly change a particular composition of polysaccharides which can play a significant role in the fattening efficiency. Our study evaluated cultivar differences in main grain polysaccharide components (starch, dietary fibre, arabinoxylans) including also an impact of extrusion processes and seeked relations among polysaccharide characteristics and important fattening parameters such as feed conversion and weight gain.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Stanovení klíčových nutričních parametrů pšeničného zrna, vývoj nových donorů kvality a zlepšení parametrů krmiv pro efektivní výkrm monogastrů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 15th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-88307-04-4

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    73-76

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku