Effect of extrusion procedure on selected grain parameters in contrast wheat cultivars
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F16%3A00003668" target="_blank" >RIV/00027006:_____/16:00003668 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of extrusion procedure on selected grain parameters in contrast wheat cultivars
Popis výsledku v původním jazyce
Three technologically different wheat cultivars significantly changed temperature v the third extrusion chamber. Simultaneously, the extrusion process significantly increased RDS (rapidly digestible starch) content in starch. On the contrary, the parameters CP and ADF content showed minimal changes after extrusion. The mild reduction of CF and NDF after extrusion probably included hemicellulose degradation. The applied extrusion processes showed comparable effect in all 3 contrasting wheat cultivars on the one hand. On the other hand, the selection of a proper wheat cultivar with suitable grain composition can also bring a further progress in the final quality of extrudates.
Název v anglickém jazyce
Effect of extrusion procedure on selected grain parameters in contrast wheat cultivars
Popis výsledku anglicky
Three technologically different wheat cultivars significantly changed temperature v the third extrusion chamber. Simultaneously, the extrusion process significantly increased RDS (rapidly digestible starch) content in starch. On the contrary, the parameters CP and ADF content showed minimal changes after extrusion. The mild reduction of CF and NDF after extrusion probably included hemicellulose degradation. The applied extrusion processes showed comparable effect in all 3 contrasting wheat cultivars on the one hand. On the other hand, the selection of a proper wheat cultivar with suitable grain composition can also bring a further progress in the final quality of extrudates.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Stanovení klíčových nutričních parametrů pšeničného zrna, vývoj nových donorů kvality a zlepšení parametrů krmiv pro efektivní výkrm monogastrů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
SCIENTIFIC PAPERS ANIMAL SCIENCE AND BIOTECHNOLOGIES
ISSN
1841-9364
e-ISSN
—
Svazek periodika
49
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
RO - Rumunsko
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
6-11
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—