Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of extrusion procedure on selected grain parameters in contrast wheat cultivars

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F16%3A00003668" target="_blank" >RIV/00027006:_____/16:00003668 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of extrusion procedure on selected grain parameters in contrast wheat cultivars

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Three technologically different wheat cultivars significantly changed temperature v the third extrusion chamber. Simultaneously, the extrusion process significantly increased RDS (rapidly digestible starch) content in starch. On the contrary, the parameters CP and ADF content showed minimal changes after extrusion. The mild reduction of CF and NDF after extrusion probably included hemicellulose degradation. The applied extrusion processes showed comparable effect in all 3 contrasting wheat cultivars on the one hand. On the other hand, the selection of a proper wheat cultivar with suitable grain composition can also bring a further progress in the final quality of extrudates.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of extrusion procedure on selected grain parameters in contrast wheat cultivars

  • Popis výsledku anglicky

    Three technologically different wheat cultivars significantly changed temperature v the third extrusion chamber. Simultaneously, the extrusion process significantly increased RDS (rapidly digestible starch) content in starch. On the contrary, the parameters CP and ADF content showed minimal changes after extrusion. The mild reduction of CF and NDF after extrusion probably included hemicellulose degradation. The applied extrusion processes showed comparable effect in all 3 contrasting wheat cultivars on the one hand. On the other hand, the selection of a proper wheat cultivar with suitable grain composition can also bring a further progress in the final quality of extrudates.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Stanovení klíčových nutričních parametrů pšeničného zrna, vývoj nových donorů kvality a zlepšení parametrů krmiv pro efektivní výkrm monogastrů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    SCIENTIFIC PAPERS ANIMAL SCIENCE AND BIOTECHNOLOGIES

  • ISSN

    1841-9364

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    49

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    6-11

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus