Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F18%3A00005019" target="_blank" >RIV/00027006:_____/18:00005019 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/18:80814

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The extrusion process is widely spread in food industry and is positively accepted in feeding industry for preparation of different oilseed extrudates. Nevertheless, the application of extrusion process in seeds of feeding wheats still brings ambiguous results in tested monogastric animals. So, the paper analyzed effect of wheat grain extrusion on changes in selected polysaccharides (starch, arabinoxylans, crude fiber) and obtained results were further confronted with demands on fattening of broiler chickens.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening

  • Popis výsledku anglicky

    The extrusion process is widely spread in food industry and is positively accepted in feeding industry for preparation of different oilseed extrudates. Nevertheless, the application of extrusion process in seeds of feeding wheats still brings ambiguous results in tested monogastric animals. So, the paper analyzed effect of wheat grain extrusion on changes in selected polysaccharides (starch, arabinoxylans, crude fiber) and obtained results were further confronted with demands on fattening of broiler chickens.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Stanovení klíčových nutričních parametrů pšeničného zrna, vývoj nových donorů kvality a zlepšení parametrů krmiv pro efektivní výkrm monogastrů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-80-7

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    102-104

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000468165000020