Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F18%3A00005019" target="_blank" >RIV/00027006:_____/18:00005019 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/18:80814
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening
Popis výsledku v původním jazyce
The extrusion process is widely spread in food industry and is positively accepted in feeding industry for preparation of different oilseed extrudates. Nevertheless, the application of extrusion process in seeds of feeding wheats still brings ambiguous results in tested monogastric animals. So, the paper analyzed effect of wheat grain extrusion on changes in selected polysaccharides (starch, arabinoxylans, crude fiber) and obtained results were further confronted with demands on fattening of broiler chickens.
Název v anglickém jazyce
Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening
Popis výsledku anglicky
The extrusion process is widely spread in food industry and is positively accepted in feeding industry for preparation of different oilseed extrudates. Nevertheless, the application of extrusion process in seeds of feeding wheats still brings ambiguous results in tested monogastric animals. So, the paper analyzed effect of wheat grain extrusion on changes in selected polysaccharides (starch, arabinoxylans, crude fiber) and obtained results were further confronted with demands on fattening of broiler chickens.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Stanovení klíčových nutričních parametrů pšeničného zrna, vývoj nových donorů kvality a zlepšení parametrů krmiv pro efektivní výkrm monogastrů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-80-7
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
102-104
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000468165000020