Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Efektivní postupy extruze obilovin a olejnin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A78301" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:78301 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027006:_____/18:00004644

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Efektivní postupy extruze obilovin a olejnin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodika je zaměřena na aplikaci technologie extruze pro zpracování obilnin a olejnin s finálním využitím ve výživě hospodářských zvířat a chemicky čistou produkci oleje. Úvodní kapitoly metodiky shrnují principy extruze, typy extrudérů a možnosti nastavení extruzního procesu včetně základních dopadů na chemicko-technologické, nutriční i hygienické změny takto zpracovaných komodit. Dále je zde komentována aktuální problematika využití extruze obilovin ve výživě monogastrů včetně doporučení vhodných extruzních linek. Vlastní metodologická část této publikace představuje optimalizované postupy extruze obilovin (pšenice) a vybraných olejnin (řepka, sója) s využitím technologie firmy Famet a.s. Vedle základních informací o požadovaných vstupních parametrech plodin pro extruzi, jsou zde v případě pšenice uvedeny konkrétní příklady změn majoritních komponent při zvoleném nastavení extruze včetně efektivit tohoto procesu ve výživě brojlerů. Rovněž v případě olejnin je dále popsán efekt extruzní teploty na n

  • Název v anglickém jazyce

    Effective extrusion procedures of cereals and oilseeds

  • Popis výsledku anglicky

    The methodology focuses on application of extrusion procedures in cereals and oilseeds with final application for livestock feeding and chemical-free oil production. The introductory chapters summarize extrusion principles, types of extrusion devices and option possibilities of extrusion procedures. The methodology further describes effect of extrusion on chemical and technological, nutritional as well as hygienic changes in above mentioned crops, extrusion effect on feeding value for monogastric including recommendation for suitable extrusion line. The own methodical part introduces optimized extrusion procedures of cereals (wheat) and selected oilseeds (rapeseed/canola and soya) based on the technology of the company Farmet a.s. Except basic information about demanded input parameters of extruded crops, there are presented particular examples of major component differences in dependence on extrusion properties in case of wheat as well as the impact of extruded wheat on broiler fattening. Also in ca

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Stanovení klíčových nutričních parametrů pšeničného zrna, vývoj nových donorů kvality a zlepšení parametrů krmiv pro efektivní výkrm monogastrů</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    N

  • Číslo předpisu

  • Technické parametry

    N

  • Ekonomické parametry

    N

  • Označení certifikačního orgánu

    Ministerstvo zemědělství

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů