Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimalizovaná technologie extruze obilnin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F18%3A00004927" target="_blank" >RIV/00027006:_____/18:00004927 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Optimalizovaná technologie extruze obilnin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Anotace technologie CJ: Technologie popisuje aplikaci extruze pro zpracování obilnin za účelem využití v krmivářství. Cílem extruze je zvýšení stravitelnosti obilných zrn, tím že dojde k zmazovatění škrobů, zvýšení rozpustnosti vlákniny, eliminaci některých antinutričních faktorů, hygienizaci krmiva a zároveň nedojde k snížení stravitelnosti dusíkatých látek z důvodu nevhodných extruzních podmínek (vysoká teplota, příliš nízké, nebo příliš vysoké dávkování vody do pracovní jednotky extrudéru).

  • Název v anglickém jazyce

    Optimized technology of cereal extrusion

  • Popis výsledku anglicky

    The technology describes the application of extrusion for the processing of cereals for use in feed. The purpose of the extrusion is to increase the digestibility of cereal grains, by gelatinization of starches, increasing the solubility of the fiber, eliminating some antinutritional factors, hygienising the feed, and also reducing the digestibility of the nitrogenous substances due to inappropriate extrusion conditions (high temperature, too low or too high a dosing water into the extruder working unit).

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Stanovení klíčových nutričních parametrů pšeničného zrna, vývoj nových donorů kvality a zlepšení parametrů krmiv pro efektivní výkrm monogastrů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    VÚRV-OT-09/2018

  • Číselná identifikace

    TO180111

  • Technické parametry

    Technologie popisuje aplikaci extruze pro zpracování obilnin za účelem využití v krmivářství.Cílem extruze je zvýšení stravitelnosti obilných zrn.

  • Ekonomické parametry

    Z našich analýz vyplývá že přivyužití optimalizované extruze obilniny dojde k zlepšení konverze krmiva, což ve výživě kuřat představuje úsporu v rozsahu 7 - 8 tis. Kč na 10 tis. kuřecích brojlerů.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027006

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Farmet, a.s., Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem