Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A80814" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:80814 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027006:_____/18:00005019

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cereal grains are important sources of energy in feeding mitures for monogastric animals. Regarding its high content in grain (60-75 %), starch is the main energetic component of cereals. In Europe, wheat is commonly included in poultry diets as an energy source in high amounts of up to 600 g kg or more. Generally, starch digestibility of cereals (especially in wheat) is high. Nevertheless, certain digestibility differences have been recorded, particularly with samples from Australia with coefficients from 0,80 to 0,99. Wiseman also mentioned that starch digestibility is mainly influenced by other factors such as endogenous enzymatic system of monogastric species (e.g. activity of alfa-amylase) and by content of other grain components (e.g. non-starch polysaccharides, anti-nutritive components etc.)

  • Název v anglickém jazyce

    Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening

  • Popis výsledku anglicky

    Cereal grains are important sources of energy in feeding mitures for monogastric animals. Regarding its high content in grain (60-75 %), starch is the main energetic component of cereals. In Europe, wheat is commonly included in poultry diets as an energy source in high amounts of up to 600 g kg or more. Generally, starch digestibility of cereals (especially in wheat) is high. Nevertheless, certain digestibility differences have been recorded, particularly with samples from Australia with coefficients from 0,80 to 0,99. Wiseman also mentioned that starch digestibility is mainly influenced by other factors such as endogenous enzymatic system of monogastric species (e.g. activity of alfa-amylase) and by content of other grain components (e.g. non-starch polysaccharides, anti-nutritive components etc.)

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Stanovení klíčových nutričních parametrů pšeničného zrna, vývoj nových donorů kvality a zlepšení parametrů krmiv pro efektivní výkrm monogastrů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience 2018

  • ISBN

    978-80-86238-80-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    102-104

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha, Česká republika

  • Místo konání akce

    Praha, Česká Republika

  • Datum konání akce

    7. 11. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000468165000020