Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A80814" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:80814 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027006:_____/18:00005019
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening
Popis výsledku v původním jazyce
Cereal grains are important sources of energy in feeding mitures for monogastric animals. Regarding its high content in grain (60-75 %), starch is the main energetic component of cereals. In Europe, wheat is commonly included in poultry diets as an energy source in high amounts of up to 600 g kg or more. Generally, starch digestibility of cereals (especially in wheat) is high. Nevertheless, certain digestibility differences have been recorded, particularly with samples from Australia with coefficients from 0,80 to 0,99. Wiseman also mentioned that starch digestibility is mainly influenced by other factors such as endogenous enzymatic system of monogastric species (e.g. activity of alfa-amylase) and by content of other grain components (e.g. non-starch polysaccharides, anti-nutritive components etc.)
Název v anglickém jazyce
Changes of selected wheat polysaccharides after extrusion with emphasis on poultry fattening
Popis výsledku anglicky
Cereal grains are important sources of energy in feeding mitures for monogastric animals. Regarding its high content in grain (60-75 %), starch is the main energetic component of cereals. In Europe, wheat is commonly included in poultry diets as an energy source in high amounts of up to 600 g kg or more. Generally, starch digestibility of cereals (especially in wheat) is high. Nevertheless, certain digestibility differences have been recorded, particularly with samples from Australia with coefficients from 0,80 to 0,99. Wiseman also mentioned that starch digestibility is mainly influenced by other factors such as endogenous enzymatic system of monogastric species (e.g. activity of alfa-amylase) and by content of other grain components (e.g. non-starch polysaccharides, anti-nutritive components etc.)
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Stanovení klíčových nutričních parametrů pšeničného zrna, vývoj nových donorů kvality a zlepšení parametrů krmiv pro efektivní výkrm monogastrů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience 2018
ISBN
978-80-86238-80-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
102-104
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha, Česká republika
Místo konání akce
Praha, Česká Republika
Datum konání akce
7. 11. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000468165000020