Does "healthy" food choice matter? Comparison of starch digestibility in ordinary starchy food and its wholemeal/multicereal alternatives
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004167" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004167 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Does "healthy" food choice matter? Comparison of starch digestibility in ordinary starchy food and its wholemeal/multicereal alternatives
Popis výsledku v původním jazyce
Fifteen starchy food products (bread, pasta, rice, oatmeal etc.) and their alternatives available in healthy food stores were analyzed for rapidly digestible, slowly digestible and resistant starch content. The aim was to test whether the favorable effect of rational nutrition products on the human organism is partly due to lower rate of starch digestibility and higher resistant starch proportion by using whole meal wheat and other cereals.
Název v anglickém jazyce
Does "healthy" food choice matter? Comparison of starch digestibility in ordinary starchy food and its wholemeal/multicereal alternatives
Popis výsledku anglicky
Fifteen starchy food products (bread, pasta, rice, oatmeal etc.) and their alternatives available in healthy food stores were analyzed for rapidly digestible, slowly digestible and resistant starch content. The aim was to test whether the favorable effect of rational nutrition products on the human organism is partly due to lower rate of starch digestibility and higher resistant starch proportion by using whole meal wheat and other cereals.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-74-6
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
280-283
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
University of Chemistry and Technology Prague
Datum konání akce
1. 1. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000424398900066