Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Does "healthy" food choice matter? Comparison of starch digestibility in ordinary starchy food and its wholemeal/multicereal alternatives

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004167" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004167 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Does "healthy" food choice matter? Comparison of starch digestibility in ordinary starchy food and its wholemeal/multicereal alternatives

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fifteen starchy food products (bread, pasta, rice, oatmeal etc.) and their alternatives available in healthy food stores were analyzed for rapidly digestible, slowly digestible and resistant starch content. The aim was to test whether the favorable effect of rational nutrition products on the human organism is partly due to lower rate of starch digestibility and higher resistant starch proportion by using whole meal wheat and other cereals.

  • Název v anglickém jazyce

    Does "healthy" food choice matter? Comparison of starch digestibility in ordinary starchy food and its wholemeal/multicereal alternatives

  • Popis výsledku anglicky

    Fifteen starchy food products (bread, pasta, rice, oatmeal etc.) and their alternatives available in healthy food stores were analyzed for rapidly digestible, slowly digestible and resistant starch content. The aim was to test whether the favorable effect of rational nutrition products on the human organism is partly due to lower rate of starch digestibility and higher resistant starch proportion by using whole meal wheat and other cereals.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-74-6

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    280-283

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    University of Chemistry and Technology Prague

  • Datum konání akce

    1. 1. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000424398900066