Rezistentní škrob v potravinách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022369" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022369 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rezistentní škrob v potravinách
Popis výsledku v původním jazyce
Rezistentní škrob je ta část škrobu, která není trávena v tenkém střevě člověka. Tato část škrobu byla analyzována v různých druzích těstovin použitím enzymové metody podle AOAC 2002.02. Obsah rezistentního škrobu byl stanoven v syrových, vařených těstovinách a v uvařených těstovinách skladovaných v chladničce jeden den.
Název v anglickém jazyce
Resistant Starch in Food
Popis výsledku anglicky
Resistant starch is the part of starch, which is not digestible in human small intestine. This part of starch was analysed in different kinds of pastes using enzyme method according to the AOAC 2002.02. The content of resistant starch was determined in fresh pastes, after cooking and storing of cooked pastes in refrigerator one day.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
ISBN
978-80-7375-281-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
MZLU Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
5. 3. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—