Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rezistentní škrob v bramborách a výrobcích z brambor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024362" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024362 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rezistentní škrob v bramborách a výrobcích z brambor

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Brambory jsou významným zdrojem rezistentního škrobu. Obsah rezistentního škrobu byl stanoven v syrových, vařených a vařených skladovaných bramborách, v bramborových hranolcích, bramborových chipsech a v sušených bramborových kaších. Vysoký obsah rezistentního škrobu byl zjištěn v syrových bramborách. V sušených bramborových kaších nebo v bramborových hranolcích byl obsah velmi podobný obsahu zjištěným v uvařených bramborách. V bramborových chipsech byl obsah rezistentního škrobu ve srovnání s uvařenýmibrambory nižší.

  • Název v anglickém jazyce

    Resistant Starch in Potatoes and Potatoes Products

  • Popis výsledku anglicky

    Potatoes are the important source of resistant starch. Aim of this study was determination of resistant starch in fresh, cooked and stored cooked potatoes, french fries, chips and instant mashed potatoes bought on Czech retail. The highest contents of resistant starch in potatoes were in fresh samples. The contents of resistant starch in instant mashed potatoes or in french fries were nearly similar with the contents in cooked potatoes, in chips were the contents of resistant starch lower.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny

  • ISBN

    978-80-7375-384-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku