Rezistentní škrob v bramborách a výrobcích z brambor
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024362" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024362 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rezistentní škrob v bramborách a výrobcích z brambor
Popis výsledku v původním jazyce
Brambory jsou významným zdrojem rezistentního škrobu. Obsah rezistentního škrobu byl stanoven v syrových, vařených a vařených skladovaných bramborách, v bramborových hranolcích, bramborových chipsech a v sušených bramborových kaších. Vysoký obsah rezistentního škrobu byl zjištěn v syrových bramborách. V sušených bramborových kaších nebo v bramborových hranolcích byl obsah velmi podobný obsahu zjištěným v uvařených bramborách. V bramborových chipsech byl obsah rezistentního škrobu ve srovnání s uvařenýmibrambory nižší.
Název v anglickém jazyce
Resistant Starch in Potatoes and Potatoes Products
Popis výsledku anglicky
Potatoes are the important source of resistant starch. Aim of this study was determination of resistant starch in fresh, cooked and stored cooked potatoes, french fries, chips and instant mashed potatoes bought on Czech retail. The highest contents of resistant starch in potatoes were in fresh samples. The contents of resistant starch in instant mashed potatoes or in french fries were nearly similar with the contents in cooked potatoes, in chips were the contents of resistant starch lower.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
ISBN
978-80-7375-384-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—