Rezistentní škrob ve vybraných potravinách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024366" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024366 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rezistentní škrob ve vybraných potravinách
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo stanovit obsah rezistentního škrobu v luštěninách, bramborách, bramborových hranolkách, zipsech, těstovinách, sušenkách a snídaňových cereáliích. Nejvyšší obsah rezistentního škrobu byl zjištěn v syrových bramborách. Nižší obsah než v bramborách byl nalezen v luštěninách. V dalších vzorcích byl obsah rezistentního škroby nízký.
Název v anglickém jazyce
Resistant starch in selected food
Popis výsledku anglicky
Aim of this study was determination of resistant starch in legumes, potatoes, french fries, chips, pasta, cookies and cornflakes. The highest content of resistant starch was found in fresh uncooked potatoes. Lower content than in fresh potatoes was foundin legumes. In other samples was content of resistant starch very low.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—