Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rezistentní škrob ve vybraných potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024366" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024366 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rezistentní škrob ve vybraných potravinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovit obsah rezistentního škrobu v luštěninách, bramborách, bramborových hranolkách, zipsech, těstovinách, sušenkách a snídaňových cereáliích. Nejvyšší obsah rezistentního škrobu byl zjištěn v syrových bramborách. Nižší obsah než v bramborách byl nalezen v luštěninách. V dalších vzorcích byl obsah rezistentního škroby nízký.

  • Název v anglickém jazyce

    Resistant starch in selected food

  • Popis výsledku anglicky

    Aim of this study was determination of resistant starch in legumes, potatoes, french fries, chips, pasta, cookies and cornflakes. The highest content of resistant starch was found in fresh uncooked potatoes. Lower content than in fresh potatoes was foundin legumes. In other samples was content of resistant starch very low.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku