The effect of harvest year and cultivar on starch digestibility in wheat grain and its milling and baking products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F16%3A00003733" target="_blank" >RIV/00027006:_____/16:00003733 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of harvest year and cultivar on starch digestibility in wheat grain and its milling and baking products
Popis výsledku v původním jazyce
Wheat is one of the world’s most commonly consumed cereal grains. Wheat grains is mainly composed of carbohydrates meaning that wheat is indisputably one of the important sources of energy due to the high starch content. Starch is a main component of human diet and greatly affects functional properties of food. The health effects of starch mainly depend on its digestibility, which determines its effect on blood sugar levels and numerous studies confirmed important association between the glycaemic index (GI) and digestible polysaccharides. The nutrient composition of grains is affected by many factors, including cultivar (genetic factors), growing location (agronomic conditions) and the season or environmental factors.
Název v anglickém jazyce
The effect of harvest year and cultivar on starch digestibility in wheat grain and its milling and baking products
Popis výsledku anglicky
Wheat is one of the world’s most commonly consumed cereal grains. Wheat grains is mainly composed of carbohydrates meaning that wheat is indisputably one of the important sources of energy due to the high starch content. Starch is a main component of human diet and greatly affects functional properties of food. The health effects of starch mainly depend on its digestibility, which determines its effect on blood sugar levels and numerous studies confirmed important association between the glycaemic index (GI) and digestible polysaccharides. The nutrient composition of grains is affected by many factors, including cultivar (genetic factors), growing location (agronomic conditions) and the season or environmental factors.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-59-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
108-111
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000388249900025