Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of harvest year and cultivar on starch digestibility in wheat grain and its milling and baking products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F16%3A00003733" target="_blank" >RIV/00027006:_____/16:00003733 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of harvest year and cultivar on starch digestibility in wheat grain and its milling and baking products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Wheat is one of the world’s most commonly consumed cereal grains. Wheat grains is mainly composed of carbohydrates meaning that wheat is indisputably one of the important sources of energy due to the high starch content. Starch is a main component of human diet and greatly affects functional properties of food. The health effects of starch mainly depend on its digestibility, which determines its effect on blood sugar levels and numerous studies confirmed important association between the glycaemic index (GI) and digestible polysaccharides. The nutrient composition of grains is affected by many factors, including cultivar (genetic factors), growing location (agronomic conditions) and the season or environmental factors.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of harvest year and cultivar on starch digestibility in wheat grain and its milling and baking products

  • Popis výsledku anglicky

    Wheat is one of the world’s most commonly consumed cereal grains. Wheat grains is mainly composed of carbohydrates meaning that wheat is indisputably one of the important sources of energy due to the high starch content. Starch is a main component of human diet and greatly affects functional properties of food. The health effects of starch mainly depend on its digestibility, which determines its effect on blood sugar levels and numerous studies confirmed important association between the glycaemic index (GI) and digestible polysaccharides. The nutrient composition of grains is affected by many factors, including cultivar (genetic factors), growing location (agronomic conditions) and the season or environmental factors.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-59-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    108-111

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000388249900025