Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutritional Aspects of Buckwheat in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F16%3A00003770" target="_blank" >RIV/00027006:_____/16:00003770 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-803692-1.00014-6" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-803692-1.00014-6</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-803692-1.00014-6" target="_blank" >10.1016/B978-0-12-803692-1.00014-6</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutritional Aspects of Buckwheat in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This chapter provides comprehensive information about buckwheat history, cultivation, and traditional and current utilization in the Czech territory. The last few decades have seen a significant increase in the utilization, demand, and growth of healthy buckwheat products. Nowadays, common buckwheat is one of the main cash crops in Czech organic production. Several studies have highlighted the great impact buckwheat has on human health because of the absence of gluten and its well-balanced amino acid composition, fiber, minerals, fat, vitamins, and bioflavonoids; these attributes are discussed taking into account the current research on buckwheat done in the Czech Republic. In addition, the original research data regarding nutritive components from 3 years of experimentation in common and Tartary buckwheat are included. There is also an emphasis on the elevated content of amino acids in buckwheat, the significant levels of minerals and vitamins mainly in common buckwheat, and the higher content of bioflavonoids present in Tartary buckwheat. Dietary aspects of buckwheat consumption on human health highlight its attractiveness for developing new functional cereals-based products.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional Aspects of Buckwheat in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    This chapter provides comprehensive information about buckwheat history, cultivation, and traditional and current utilization in the Czech territory. The last few decades have seen a significant increase in the utilization, demand, and growth of healthy buckwheat products. Nowadays, common buckwheat is one of the main cash crops in Czech organic production. Several studies have highlighted the great impact buckwheat has on human health because of the absence of gluten and its well-balanced amino acid composition, fiber, minerals, fat, vitamins, and bioflavonoids; these attributes are discussed taking into account the current research on buckwheat done in the Czech Republic. In addition, the original research data regarding nutritive components from 3 years of experimentation in common and Tartary buckwheat are included. There is also an emphasis on the elevated content of amino acids in buckwheat, the significant levels of minerals and vitamins mainly in common buckwheat, and the higher content of bioflavonoids present in Tartary buckwheat. Dietary aspects of buckwheat consumption on human health highlight its attractiveness for developing new functional cereals-based products.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Molecular Breeding and Nutritional Aspects of Buckwheat

  • ISBN

    978-0-12-803692-1

  • Počet stran výsledku

    16

  • Strana od-do

    177-192

  • Počet stran knihy

    459

  • Název nakladatele

    Academic Press

  • Místo vydání

    United Kingdom

  • Kód UT WoS kapitoly