Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kolekce genotypů pšenic (T.aestivum) s nízkým obsahem amylózy v zrnu a specifickým složením bílkovinných alel

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F16%3A00003844" target="_blank" >RIV/00027006:_____/16:00003844 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kolekce genotypů pšenic (T.aestivum) s nízkým obsahem amylózy v zrnu a specifickým složením bílkovinných alel

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Genotypy pšenice (Triticum aestivum L.) s nízkým obsahem amylosy charakterizované ´waxy´ alelami kódujícími u hexaploidních pšenic isoformy enzymu GBSSI, přímo zodpovědného za syntézu amylózy v pšeničném zrnu a alelami podjednotek gluteninů s vysokou (HMW-GS) a nízkou (LMW-GS) molekulovou hmotností.

  • Název v anglickém jazyce

    The set of wheat genotypes (T.aestivum) with low amylose content in grain and the specific composition of protein alleles

  • Popis výsledku anglicky

    The genotypes of wheat (Triticum aestivum L.) with low amylose content characterized by 'waxy' alleles encoding in hexaploid wheat isoforms of GBSSI enzyme, directly responsible for the synthesis of amylose in wheat grain. Genotypes are also characterized by the alleles of glutenin subunits with high (HMW-GS) and low (LMW-GS) molecular weight.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    FV-05-2016

  • Číselná identifikace

    KRP-1-2016

  • Technické parametry

    Funkční vzorek biologického charakteru

  • Ekonomické parametry

    Genové zdroje jarní pšenice s potvrzeným nízkým obsahem amylozy - doporučení pro šlechtitelské využití.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027006

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem