Effect of starch rheological properties on rheological characteristics of wheat flour
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004169" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004169 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of starch rheological properties on rheological characteristics of wheat flour
Popis výsledku v původním jazyce
The Mixolab rheological system was used for comparison of rheological properties of isolated starch in eight different wheat cultivars including three wheat species (T. aestivum, T. spelta and T. dicoccum). These results were further compared with rheological characteristics of white flour in identical cultivars. We confirmed cultivar differences in rheological properties of isolated starch, high homology of starch and flour rheological curves of identical cultivars in the range of points C3, C4 and C5 as well as significant negative correlations of starch rheological parameters C1 and ‘C3 - C2’ to dough rheological stability.
Název v anglickém jazyce
Effect of starch rheological properties on rheological characteristics of wheat flour
Popis výsledku anglicky
The Mixolab rheological system was used for comparison of rheological properties of isolated starch in eight different wheat cultivars including three wheat species (T. aestivum, T. spelta and T. dicoccum). These results were further compared with rheological characteristics of white flour in identical cultivars. We confirmed cultivar differences in rheological properties of isolated starch, high homology of starch and flour rheological curves of identical cultivars in the range of points C3, C4 and C5 as well as significant negative correlations of starch rheological parameters C1 and ‘C3 - C2’ to dough rheological stability.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-74-6
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
120-123
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
University of Chemistry and Technology Prague
Datum konání akce
1. 1. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000424398900026