Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of starch rheological properties on rheological characteristics of wheat flour

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F17%3A00004169" target="_blank" >RIV/00027006:_____/17:00004169 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of starch rheological properties on rheological characteristics of wheat flour

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The Mixolab rheological system was used for comparison of rheological properties of isolated starch in eight different wheat cultivars including three wheat species (T. aestivum, T. spelta and T. dicoccum). These results were further compared with rheological characteristics of white flour in identical cultivars. We confirmed cultivar differences in rheological properties of isolated starch, high homology of starch and flour rheological curves of identical cultivars in the range of points C3, C4 and C5 as well as significant negative correlations of starch rheological parameters C1 and ‘C3 - C2’ to dough rheological stability.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of starch rheological properties on rheological characteristics of wheat flour

  • Popis výsledku anglicky

    The Mixolab rheological system was used for comparison of rheological properties of isolated starch in eight different wheat cultivars including three wheat species (T. aestivum, T. spelta and T. dicoccum). These results were further compared with rheological characteristics of white flour in identical cultivars. We confirmed cultivar differences in rheological properties of isolated starch, high homology of starch and flour rheological curves of identical cultivars in the range of points C3, C4 and C5 as well as significant negative correlations of starch rheological parameters C1 and ‘C3 - C2’ to dough rheological stability.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-74-6

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    120-123

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    University of Chemistry and Technology Prague

  • Datum konání akce

    1. 1. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000424398900026