Comparison of selected nutritional parameters and physico-chemical properties of new types of wholegrains flours
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005629" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005629 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of selected nutritional parameters and physico-chemical properties of new types of wholegrains flours
Popis výsledku v původním jazyce
Presented study was focused on comparison of various physico-chemical and nutritional properties of two types of special wholegrain flour from wheat and buckwheat. As expected, buckwheat flour surpassed wheat in certain nutritional parameters, such as antioxidant activity and total phenolic content. Polyphenols are biologically active substances with significant health promoting properties. Very fine granulation of special wholegrain flours showed better technological behavior during breadmaking in comparison with standard wholegrain flours.
Název v anglickém jazyce
Comparison of selected nutritional parameters and physico-chemical properties of new types of wholegrains flours
Popis výsledku anglicky
Presented study was focused on comparison of various physico-chemical and nutritional properties of two types of special wholegrain flour from wheat and buckwheat. As expected, buckwheat flour surpassed wheat in certain nutritional parameters, such as antioxidant activity and total phenolic content. Polyphenols are biologically active substances with significant health promoting properties. Very fine granulation of special wholegrain flours showed better technological behavior during breadmaking in comparison with standard wholegrain flours.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 15th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-88307-04-4
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
77-80
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—