Archaické pšenice: výnosy zrna, slámy, chemická skladba a pekárenská kvalita mouky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005674" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005674 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Archaické pšenice: výnosy zrna, slámy, chemická skladba a pekárenská kvalita mouky
Popis výsledku v původním jazyce
Článek předkládá odborné praxi výsledky pokusu zaměřeného na vliv půdně-klimatických podmínek na výnosy a kvalitativní parametry archaických pšenic - jednozrnka, dvouzrnka a špalda - a jejich porovnání s moderní, konvenčně pěstovanou pšenicí setou. Selská revue, 2019(7): 71-73.
Název v anglickém jazyce
The archaic kinds of wheat: grain and straw yields, chemical composition and bakery-quality
Popis výsledku anglicky
The paper presents the results of an experiment focused on the influence of soil-climatic conditions on yields and qualitative parameters of archaic wheat - Triticum monococcum, Triticum dicoccum, and Triticum spelt - and their comparison with modern, conventionally grown wheat.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů