Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výroby sirupu s přídavkem růžové silice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F20%3A10149490" target="_blank" >RIV/00027006:_____/20:10149490 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výroby sirupu s přídavkem růžové silice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřená technologie je výsledkem práce projektu TAČR č. TH04010014. V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje technologii výroby sirupu s přídavkem esenciálního oleje z růže stolisté Rosa centifolia a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě produktu. Ověřená technologie vyvinutá ve spolupráci VÚRV, v.v.i, VÚPP, v.v.i. a Kitl s.r.o. zajišťuje velkoobjemovou produkci požadovaného produktu. Cílové využití produktu spočívá ve využití výrobců sirupů.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology of syrup production with addition of rose essential oil

  • Popis výsledku anglicky

    The proven technology is the result of the work of the TAČR project No. TH04010014. The technology describes a new production process, which allows the technology of syrup production with the addition of essential oil from the plant Rosa centifolia and describes the individual production steps and the original recipe for the production of the product. Proven technology was developed on cooperation CRI, FRIP and Kitl Ltd and ensures mass production of the desired product. The target use of the product lies in use by syrup producers.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TH04010014" target="_blank" >TH04010014: Potraviny bez konzervantů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    VURV-OT-04/2020

  • Číselná identifikace

    20RP02

  • Technické parametry

    Bude využívána firmou Kitl, s.r.o., ve výrobním procesu firmy. Smlouva o uplatnění ověřené technologie mezi VÚRV, v.v.i. a Kitl, s.r.o, IČO 46712518 byla uzavřena dne 20.10.2020. Osoba Ing. Jan Vokurka, jednatel Kitl, s.r.o. , tel 602 402 011.

  • Ekonomické parametry

    Pokud bychom uvažovali, že ověřená technologie bude využita při výrobě nového produktu, můžeme odhadnout jeho ekonomický přínos následovně: Odhadovaný prodej na trhu – 1. rok 3.000 litrů v hodnotě 500.000 Kč a 2. rok 6.000 t v hodnotě 1.000.000 Kč.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027006

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Výzkumný ústav potravinářský v.v.i., Kitl, s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem