Technologie výroby sirupu s přídavkem růžové silice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F20%3A10149490" target="_blank" >RIV/00027006:_____/20:10149490 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie výroby sirupu s přídavkem růžové silice
Popis výsledku v původním jazyce
Ověřená technologie je výsledkem práce projektu TAČR č. TH04010014. V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje technologii výroby sirupu s přídavkem esenciálního oleje z růže stolisté Rosa centifolia a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě produktu. Ověřená technologie vyvinutá ve spolupráci VÚRV, v.v.i, VÚPP, v.v.i. a Kitl s.r.o. zajišťuje velkoobjemovou produkci požadovaného produktu. Cílové využití produktu spočívá ve využití výrobců sirupů.
Název v anglickém jazyce
Technology of syrup production with addition of rose essential oil
Popis výsledku anglicky
The proven technology is the result of the work of the TAČR project No. TH04010014. The technology describes a new production process, which allows the technology of syrup production with the addition of essential oil from the plant Rosa centifolia and describes the individual production steps and the original recipe for the production of the product. Proven technology was developed on cooperation CRI, FRIP and Kitl Ltd and ensures mass production of the desired product. The target use of the product lies in use by syrup producers.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TH04010014" target="_blank" >TH04010014: Potraviny bez konzervantů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
VURV-OT-04/2020
Číselná identifikace
20RP02
Technické parametry
Bude využívána firmou Kitl, s.r.o., ve výrobním procesu firmy. Smlouva o uplatnění ověřené technologie mezi VÚRV, v.v.i. a Kitl, s.r.o, IČO 46712518 byla uzavřena dne 20.10.2020. Osoba Ing. Jan Vokurka, jednatel Kitl, s.r.o. , tel 602 402 011.
Ekonomické parametry
Pokud bychom uvažovali, že ověřená technologie bude využita při výrobě nového produktu, můžeme odhadnout jeho ekonomický přínos následovně: Odhadovaný prodej na trhu – 1. rok 3.000 litrů v hodnotě 500.000 Kč a 2. rok 6.000 t v hodnotě 1.000.000 Kč.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027006
Název vlastníka
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Výzkumný ústav potravinářský v.v.i., Kitl, s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—