Technologie výroby sirupu s přídavkem směsi citrusových silic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F21%3A10174431" target="_blank" >RIV/00027006:_____/21:10174431 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie výroby sirupu s přídavkem směsi citrusových silic
Popis výsledku v původním jazyce
V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje technologii výroby sirupu s přídavkem směsi esenciálních olejů z citrusových druhů Citrus reticulata a Citrus aurantifolia a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě produktu. Ověřená technologie vyvinutá ve spolupráci VÚRV, v.v.i., VÚPP v.v.i. a Kitl s.r.o a zajišťuje velkoobjemovou produkci požadovaného produktu. Cílové využití produktu spočívá ve využití výrobců sirupů.
Název v anglickém jazyce
Technology of syrup production with addition of citrus essential oils
Popis výsledku anglicky
The technology describes a new production process, which allows the technology of syrup production with the addition of the mixture of essential oils from citrus plants Citrus reticulata and Citrus aurantifolia and describes the individual production steps and the original recipe for the production of the product. Proven technology was developed on cooperation CRI, FRIP and Kitl Ltd and ensures mass production of the desired product. The target use of the product lies in use by syrup producers.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TH04010014" target="_blank" >TH04010014: Potraviny bez konzervantů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
VURV-OT-03/2021
Číselná identifikace
21RP01
Technické parametry
V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje technologii výroby sirupu s přídavkem směsi esenciálních olejů z citrusových druhů Citrus reticulata a Citrus aurantifolia a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě produktu. Ověřená technologie vyvinutá ve spolupráci VÚRV, v.v.i., VÚPP v.v.i. a Kitl s.r.o. a zajišťuje velkoobjemovou produkci požadovaného produktu. Cílové využití produktu spočívá ve využití výrobců sirupů.
Ekonomické parametry
Odhadovaný prodej na trhu - 1.rok 3000 litrů v hodnotě 500.000,- Kč a 2.rok 6.000 litrů v hodnotě 1.000.000 ,- Kč
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027006
Název vlastníka
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—