Unraveling the Potential of beta-D-Glucans in Poales: From Characterization to Biosynthesis and Factors Affecting the Content
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F23%3A10176239" target="_blank" >RIV/00027006:_____/23:10176239 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.mdpi.com/2075-1729/13/6/1387/pdf?version=1686725252" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2075-1729/13/6/1387/pdf?version=1686725252</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/life13061387" target="_blank" >10.3390/life13061387</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Unraveling the Potential of beta-D-Glucans in Poales: From Characterization to Biosynthesis and Factors Affecting the Content
Popis výsledku v původním jazyce
This review consolidates current knowledge on beta-D-glucans in Poales and presents current findings and connections that expand our understanding of the characteristics, functions, and applications of this cell wall polysaccharide. By associating information from multiple disciplines, the review offers valuable insights for researchers, practitioners, and consumers interested in harnessing the benefits of beta-D-glucans in various fields. The review can serve as a valuable resource for plant biology researchers, cereal breeders, and plant-based food producers, providing insights into the potential of beta-D-glucans and opening new avenues for future research and innovation in the field of this bioactive and functional ingredient.
Název v anglickém jazyce
Unraveling the Potential of beta-D-Glucans in Poales: From Characterization to Biosynthesis and Factors Affecting the Content
Popis výsledku anglicky
This review consolidates current knowledge on beta-D-glucans in Poales and presents current findings and connections that expand our understanding of the characteristics, functions, and applications of this cell wall polysaccharide. By associating information from multiple disciplines, the review offers valuable insights for researchers, practitioners, and consumers interested in harnessing the benefits of beta-D-glucans in various fields. The review can serve as a valuable resource for plant biology researchers, cereal breeders, and plant-based food producers, providing insights into the potential of beta-D-glucans and opening new avenues for future research and innovation in the field of this bioactive and functional ingredient.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Life-Basel
ISSN
2075-1729
e-ISSN
—
Svazek periodika
13
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
18
Strana od-do
1387
Kód UT WoS článku
001018304900001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85163710268