Unraveling the Potential of ß-D-Glucans in Poales: From Characterization to Biosynthesis and Factors Affecting the Content
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F23%3A96240" target="_blank" >RIV/60460709:41210/23:96240 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.mdpi.com/2075-1729/13/6/1387" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2075-1729/13/6/1387</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/life13061387" target="_blank" >10.3390/life13061387</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Unraveling the Potential of ß-D-Glucans in Poales: From Characterization to Biosynthesis and Factors Affecting the Content
Popis výsledku v původním jazyce
This review consolidates current knowledge on ß-D-glucans in Poales and presents current findings and connections that expand our understanding of the characteristics, functions, and applications of this cell wall polysaccharide. By associating information from multiple disciplines, the review offers valuable insights for researchers, practitioners, and consumers interested in harnessing the benefits of ß-D-glucans in various fields. The review can serve as a valuable resource for plant biology researchers, cereal breeders, and plant-based food producers, providing insights into the potential of ß-D-glucans and opening new avenues for future research and innovation in the field of this bioactive and functional ingredient.
Název v anglickém jazyce
Unraveling the Potential of ß-D-Glucans in Poales: From Characterization to Biosynthesis and Factors Affecting the Content
Popis výsledku anglicky
This review consolidates current knowledge on ß-D-glucans in Poales and presents current findings and connections that expand our understanding of the characteristics, functions, and applications of this cell wall polysaccharide. By associating information from multiple disciplines, the review offers valuable insights for researchers, practitioners, and consumers interested in harnessing the benefits of ß-D-glucans in various fields. The review can serve as a valuable resource for plant biology researchers, cereal breeders, and plant-based food producers, providing insights into the potential of ß-D-glucans and opening new avenues for future research and innovation in the field of this bioactive and functional ingredient.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10602 - Biology (theoretical, mathematical, thermal, cryobiology, biological rhythm), Evolutionary biology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Life-Basel
ISSN
2075-1729
e-ISSN
2075-1729
Svazek periodika
13
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
18
Strana od-do
1-18
Kód UT WoS článku
001018304900001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85163710268