Cryopreservation of hop pollen for hop breeding
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F23%3A10176632" target="_blank" >RIV/00027006:_____/23:10176632 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/14864347:_____/22:N0000064 RIV/00027006:_____/22:10175798
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Cryopreservation of hop pollen for hop breeding
Popis výsledku v původním jazyce
This work was focused on the evaluation of the thermal characteristics of pollen with respect to its hydration in samples of hops. The water content and the following characteristics related to the behaviour of water in the biological material under ultra-low temperatures were determined: the proportion of frozen water content, melting point and glass transition temperatures. We found that the resulting thermal properties were influenced mostly by water content and, conversely, the effect of variety and plant species was not significant; the dependence of the studied parameters was a function of the water content regardless of the tested genotype. When the water content falls below 0.27 g of water per gram of dry matter, water does not crystallize and at the same time, the presence of a glass transition has always been demonstrated.
Název v anglickém jazyce
Cryopreservation of hop pollen for hop breeding
Popis výsledku anglicky
This work was focused on the evaluation of the thermal characteristics of pollen with respect to its hydration in samples of hops. The water content and the following characteristics related to the behaviour of water in the biological material under ultra-low temperatures were determined: the proportion of frozen water content, melting point and glass transition temperatures. We found that the resulting thermal properties were influenced mostly by water content and, conversely, the effect of variety and plant species was not significant; the dependence of the studied parameters was a function of the water content regardless of the tested genotype. When the water content falls below 0.27 g of water per gram of dry matter, water does not crystallize and at the same time, the presence of a glass transition has always been demonstrated.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910277" target="_blank" >QK1910277: Využití metody kryoprezervace pro zefektivnění šlechtitelského procesu hospodářsky významných zemědělských plodin a uchování lesních dřevin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů