Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Cryopreservation of hop pollen for hop breeding

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F23%3A10176632" target="_blank" >RIV/00027006:_____/23:10176632 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/14864347:_____/22:N0000064 RIV/00027006:_____/22:10175798

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Cryopreservation of hop pollen for hop breeding

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work was focused on the evaluation of the thermal characteristics of pollen with respect to its hydration in samples of hops. The water content and the following characteristics related to the behaviour of water in the biological material under ultra-low temperatures were determined: the proportion of frozen water content, melting point and glass transition temperatures. We found that the resulting thermal properties were influenced mostly by water content and, conversely, the effect of variety and plant species was not significant; the dependence of the studied parameters was a function of the water content regardless of the tested genotype. When the water content falls below 0.27 g of water per gram of dry matter, water does not crystallize and at the same time, the presence of a glass transition has always been demonstrated.

  • Název v anglickém jazyce

    Cryopreservation of hop pollen for hop breeding

  • Popis výsledku anglicky

    This work was focused on the evaluation of the thermal characteristics of pollen with respect to its hydration in samples of hops. The water content and the following characteristics related to the behaviour of water in the biological material under ultra-low temperatures were determined: the proportion of frozen water content, melting point and glass transition temperatures. We found that the resulting thermal properties were influenced mostly by water content and, conversely, the effect of variety and plant species was not significant; the dependence of the studied parameters was a function of the water content regardless of the tested genotype. When the water content falls below 0.27 g of water per gram of dry matter, water does not crystallize and at the same time, the presence of a glass transition has always been demonstrated.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910277" target="_blank" >QK1910277: Využití metody kryoprezervace pro zefektivnění šlechtitelského procesu hospodářsky významných zemědělských plodin a uchování lesních dřevin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů