Changes in ABA, osmotic potential and protein in fully-expanded leaves of cold-herdened cereals
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F99%3A00000021" target="_blank" >RIV/00027006:_____/99:00000021 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in ABA, osmotic potential and protein in fully-expanded leaves of cold-herdened cereals
Popis výsledku v původním jazyce
Mature leaves provide a suitable model for studying physiological changes during cold hardening of winter cereals. The ration of moistweight:dry weight decreased significantly only under hardening conditions. This decrease was due to an increase in dry weight rathe than a decrease in water content. The accumulation od dry weight was accompanied with decreasing of osmotic potential and increasing of frost herdiness (FH) during cold hardening. The content of ABA in expanded leaves fluctuated transiently in both control and hardened plants, but no significant change in the ABA level was observed either in the hardened and control leaf or in the cultivars with different FH. Three integral-membrane proteins (15, 34 and 54 kDa) were obtained from the hard ened plants in all barley cultivars differing in FH.
Název v anglickém jazyce
Changes in ABA, osmotic potential and protein in fully-expanded leaves of cold-herdened cereals
Popis výsledku anglicky
Mature leaves provide a suitable model for studying physiological changes during cold hardening of winter cereals. The ration of moistweight:dry weight decreased significantly only under hardening conditions. This decrease was due to an increase in dry weight rathe than a decrease in water content. The accumulation od dry weight was accompanied with decreasing of osmotic potential and increasing of frost herdiness (FH) during cold hardening. The content of ABA in expanded leaves fluctuated transiently in both control and hardened plants, but no significant change in the ABA level was observed either in the hardened and control leaf or in the cultivars with different FH. Three integral-membrane proteins (15, 34 and 54 kDa) were obtained from the hard ened plants in all barley cultivars differing in FH.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA522%2F97%2F0842" target="_blank" >GA522/97/0842: Indukce stresových proteinů a mrazuvzdornosti u obilnin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Crop development for the cool and wet regions of Europe. COST 814-II.
ISBN
92-828-6947-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Název nakladatele
European Communities, Office for Official Publications
Místo vydání
Brussels
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—