Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in ABA, osmotic potential and protein in fully-expanded leaves of cold-herdened cereals

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F99%3A00000021" target="_blank" >RIV/00027006:_____/99:00000021 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in ABA, osmotic potential and protein in fully-expanded leaves of cold-herdened cereals

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mature leaves provide a suitable model for studying physiological changes during cold hardening of winter cereals. The ration of moistweight:dry weight decreased significantly only under hardening conditions. This decrease was due to an increase in dry weight rathe than a decrease in water content. The accumulation od dry weight was accompanied with decreasing of osmotic potential and increasing of frost herdiness (FH) during cold hardening. The content of ABA in expanded leaves fluctuated transiently in both control and hardened plants, but no significant change in the ABA level was observed either in the hardened and control leaf or in the cultivars with different FH. Three integral-membrane proteins (15, 34 and 54 kDa) were obtained from the hard ened plants in all barley cultivars differing in FH.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in ABA, osmotic potential and protein in fully-expanded leaves of cold-herdened cereals

  • Popis výsledku anglicky

    Mature leaves provide a suitable model for studying physiological changes during cold hardening of winter cereals. The ration of moistweight:dry weight decreased significantly only under hardening conditions. This decrease was due to an increase in dry weight rathe than a decrease in water content. The accumulation od dry weight was accompanied with decreasing of osmotic potential and increasing of frost herdiness (FH) during cold hardening. The content of ABA in expanded leaves fluctuated transiently in both control and hardened plants, but no significant change in the ABA level was observed either in the hardened and control leaf or in the cultivars with different FH. Three integral-membrane proteins (15, 34 and 54 kDa) were obtained from the hard ened plants in all barley cultivars differing in FH.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA522%2F97%2F0842" target="_blank" >GA522/97/0842: Indukce stresových proteinů a mrazuvzdornosti u obilnin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Crop development for the cool and wet regions of Europe. COST 814-II.

  • ISBN

    92-828-6947-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    European Communities, Office for Official Publications

  • Místo vydání

    Brussels

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku