Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of the drying-off method on the colostrum quality and blood parameters in calves

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000311" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000311 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of the drying-off method on the colostrum quality and blood parameters in calves

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to compare two methods of the drying-off of cows: (i) by means of feed technique (group I), and (ii) by means of the "Orbenin Dry Cow" antibiotic (group II). The following parameters were estimated: IgG concentration in the serum of cows (3 months, 1 month and 1 week before parturition), IgG in the first portion of the colostrum, colostrum intake by calves, live weight of calves after birth, IgG in the serum of calves at the age of 4 and 30 days, glucose, urea, protein, cholesterol, aminotransferases, Ca, Mg, P and Fe in the serum of calves. Neither immunoglobulins nor other parameters were significantly influenced by the treatment. IgG concentration in the serum of cows varied from 23 to 30 g/l.in the group I and II, respectively. It can be concluded than the method of drying-off of cows had no significant effect on the colostrum quality and intake, live weight at birth and blood parameters of calves.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of the drying-off method on the colostrum quality and blood parameters in calves

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare two methods of the drying-off of cows: (i) by means of feed technique (group I), and (ii) by means of the "Orbenin Dry Cow" antibiotic (group II). The following parameters were estimated: IgG concentration in the serum of cows (3 months, 1 month and 1 week before parturition), IgG in the first portion of the colostrum, colostrum intake by calves, live weight of calves after birth, IgG in the serum of calves at the age of 4 and 30 days, glucose, urea, protein, cholesterol, aminotransferases, Ca, Mg, P and Fe in the serum of calves. Neither immunoglobulins nor other parameters were significantly influenced by the treatment. IgG concentration in the serum of cows varied from 23 to 30 g/l.in the group I and II, respectively. It can be concluded than the method of drying-off of cows had no significant effect on the colostrum quality and intake, live weight at birth and blood parameters of calves.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006339" target="_blank" >EP0960006339: Optimalizace krmné techniky vysokoužitkových dojnic</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of Abstracts of the 51 st Annual Meeting of the European Association for Animal Production

  • ISBN

    9074134858

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    J.A.M. van Arendonk, Editor-in-chief

  • Místo vydání

    The Nederlands

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku