Effect of the drying-off method on the colostrum quality and blood parameters in calves
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000311" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000311 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of the drying-off method on the colostrum quality and blood parameters in calves
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to compare two methods of the drying-off of cows: (i) by means of feed technique (group I), and (ii) by means of the "Orbenin Dry Cow" antibiotic (group II). The following parameters were estimated: IgG concentration in the serum of cows (3 months, 1 month and 1 week before parturition), IgG in the first portion of the colostrum, colostrum intake by calves, live weight of calves after birth, IgG in the serum of calves at the age of 4 and 30 days, glucose, urea, protein, cholesterol, aminotransferases, Ca, Mg, P and Fe in the serum of calves. Neither immunoglobulins nor other parameters were significantly influenced by the treatment. IgG concentration in the serum of cows varied from 23 to 30 g/l.in the group I and II, respectively. It can be concluded than the method of drying-off of cows had no significant effect on the colostrum quality and intake, live weight at birth and blood parameters of calves.
Název v anglickém jazyce
Effect of the drying-off method on the colostrum quality and blood parameters in calves
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to compare two methods of the drying-off of cows: (i) by means of feed technique (group I), and (ii) by means of the "Orbenin Dry Cow" antibiotic (group II). The following parameters were estimated: IgG concentration in the serum of cows (3 months, 1 month and 1 week before parturition), IgG in the first portion of the colostrum, colostrum intake by calves, live weight of calves after birth, IgG in the serum of calves at the age of 4 and 30 days, glucose, urea, protein, cholesterol, aminotransferases, Ca, Mg, P and Fe in the serum of calves. Neither immunoglobulins nor other parameters were significantly influenced by the treatment. IgG concentration in the serum of cows varied from 23 to 30 g/l.in the group I and II, respectively. It can be concluded than the method of drying-off of cows had no significant effect on the colostrum quality and intake, live weight at birth and blood parameters of calves.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006339" target="_blank" >EP0960006339: Optimalizace krmné techniky vysokoužitkových dojnic</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Book of Abstracts of the 51 st Annual Meeting of the European Association for Animal Production
ISBN
9074134858
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
J.A.M. van Arendonk, Editor-in-chief
Místo vydání
The Nederlands
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—