Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porovnání kvality masa býků kříženců po otcích plemen gasconne a piemontese vykrmovaných při různé intenzitě výživy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000413" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000413 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Porovnání kvality masa býků kříženců po otcích plemen gasconne a piemontese vykrmovaných při různé intenzitě výživy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla porovnávána kvalita masa kříženců po otcích plemen gasconne a piemontese vykrmovaných při různé intenzitě výkrmu. Výsledky analýzy fyzikálních charakteristik prokázaly dobrou kvalitu všech vzorků masa aniž byly mezi skupinami zjištěny významné rozdíly. Vzorky svaloviny skupiny GS obsahovaly významně vyšší podíl sušiny a intramuskulárního tuku, obsah cholesterolu otcovským plemenem ovlivněn nebyl. Nebyl zjištěn vztah mezi množstvím cholesterolu a podílem intramuskulárního tuku. V senzorické analýzese projevila statisticky nevýznamná tendence lepšího hodnocení vzorků skupiny GS.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of diet intensity on beef quality in crossbred bulls sired by Gascon and Piemontese sires

  • Popis výsledku anglicky

    Meat quality parameters of crossbred bulls sired by Gascon and Piemontese sires fattened under different intensity were compared. The results of pH 24, meat colour and water loss revealed a high quality of all samples without significant differences between the experimental groups. Intramuscular fat and dry matter were greater for GS bulls. In spite of higher content of fat in GS samples, the proportion of cholesterol was similar in both groups. No relationship was found between cholesterol and intramuscular fat content. Samples of GS group tended to obtain better sensory evaluation, however the differences were not significant.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006318" target="_blank" >EP0960006318: Šlechtění, technika chovu a produkce masa ve stádech masného skotu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků studentů DSP

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita České Budějovice

  • Místo vydání

    Jihočeská univerzita Č.Budějovice

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku