Porovnání kvality masa býků kříženců po otcích plemen gasconne a piemontese vykrmovaných při různé intenzitě výživy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000413" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000413 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porovnání kvality masa býků kříženců po otcích plemen gasconne a piemontese vykrmovaných při různé intenzitě výživy
Popis výsledku v původním jazyce
Byla porovnávána kvalita masa kříženců po otcích plemen gasconne a piemontese vykrmovaných při různé intenzitě výkrmu. Výsledky analýzy fyzikálních charakteristik prokázaly dobrou kvalitu všech vzorků masa aniž byly mezi skupinami zjištěny významné rozdíly. Vzorky svaloviny skupiny GS obsahovaly významně vyšší podíl sušiny a intramuskulárního tuku, obsah cholesterolu otcovským plemenem ovlivněn nebyl. Nebyl zjištěn vztah mezi množstvím cholesterolu a podílem intramuskulárního tuku. V senzorické analýzese projevila statisticky nevýznamná tendence lepšího hodnocení vzorků skupiny GS.
Název v anglickém jazyce
Influence of diet intensity on beef quality in crossbred bulls sired by Gascon and Piemontese sires
Popis výsledku anglicky
Meat quality parameters of crossbred bulls sired by Gascon and Piemontese sires fattened under different intensity were compared. The results of pH 24, meat colour and water loss revealed a high quality of all samples without significant differences between the experimental groups. Intramuscular fat and dry matter were greater for GS bulls. In spite of higher content of fat in GS samples, the proportion of cholesterol was similar in both groups. No relationship was found between cholesterol and intramuscular fat content. Samples of GS group tended to obtain better sensory evaluation, however the differences were not significant.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006318" target="_blank" >EP0960006318: Šlechtění, technika chovu a produkce masa ve stádech masného skotu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků studentů DSP
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Jihočeská univerzita České Budějovice
Místo vydání
Jihočeská univerzita Č.Budějovice
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—