Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of a fattening system on meat performance of crossbred bulls and steers sired by Gascon and Charolais bulls

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F01%3A00000008" target="_blank" >RIV/00027014:_____/01:00000008 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of a fattening system on meat performance of crossbred bulls and steers sired by Gascon and Charolais bulls

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fattening performance, carcass composition and meat quality were investigated in 44 crosses sired by Gascon (GS) and Charolais bulls. The animals were allocated to three groups. Indoor bulls (IB) and Indoor steers (IS) were finished indoor on a diet consisting of maize and grass silage, straw and concentrates and slaughtered at 530 and 500 kg respectively. Extensive steers (ES) were after 78 days of winter housing on a low energy diet turned out to pasture for 181 days. It was followed by a finishing penishing period (70 days) during which the animals were offered a high energy diet. The IB bulls gained more than the IS and ES steers. Internal fat production, fatness score, separable fat proportion, fat thickness and lipid content in lean muscle were higher for the IS group. Total meat proportion was higher for the IB group. Breed differences were displayed particularly in lower daily gains, higher production of internal fat and less favourable fatness score of the GS crosses.

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of a fattening system on meat performance of crossbred bulls and steers sired by Gascon and Charolais bulls

  • Popis výsledku anglicky

    Fattening performance, carcass composition and meat quality were investigated in 44 crosses sired by Gascon (GS) and Charolais bulls. The animals were allocated to three groups. Indoor bulls (IB) and Indoor steers (IS) were finished indoor on a diet consisting of maize and grass silage, straw and concentrates and slaughtered at 530 and 500 kg respectively. Extensive steers (ES) were after 78 days of winter housing on a low energy diet turned out to pasture for 181 days. It was followed by a finishing penishing period (70 days) during which the animals were offered a high energy diet. The IB bulls gained more than the IS and ES steers. Internal fat production, fatness score, separable fat proportion, fat thickness and lipid content in lean muscle were higher for the IS group. Total meat proportion was higher for the IB group. Breed differences were displayed particularly in lower daily gains, higher production of internal fat and less favourable fatness score of the GS crosses.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006318" target="_blank" >EP0960006318: Šlechtění, technika chovu a produkce masa ve stádech masného skotu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    172-178

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus