Porovnání masné užitkovosti býků a volů při různé intenzitě výkrmu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000412" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000412 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porovnání masné užitkovosti býků a volů při různé intenzitě výkrmu
Popis výsledku v původním jazyce
Byla sledována masná užitkovost býků a volů po otcích plemen gasconne a charolais vykrmovaných stájovým způsobem nebo kombinovaným způsobem s využitím pastvy. Býci dosáhli nejvyššího denního přírůstku, jatečné výtěžnosti a podílu masa celkem. Systém výkrmu volů s využitím pastvy se v porovnání se stájovým výkrmem projevil ve významně nižším protučněním.
Název v anglickém jazyce
Comparison of meat performance of bulls and steers fattened under different intensity
Popis výsledku anglicky
Meat production of bulls and steers sired by Gascon and Charolais bulls and fattened both indoor and outdoor including a grazing period was analyzed. Daily live weight gain, dressing percentage and carcass lean proportion were significantly greater for bulls than for steers. The grazing period resulted in significantly lower fat production in steers when compared with an indoor fattening system.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Agroregion 2000
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
Jihočeská univerzita České Budějovice
Místo vydání
Jihočeská univerzita Č.Budějovice
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—