Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of dietary fat source and copper on broiler performance, fatty acid profile of meat and depot fat, and on cholesterol content in meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000420" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000420 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of dietary fat source and copper on broiler performance, fatty acid profile of meat and depot fat, and on cholesterol content in meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    1. Three hundred and twenty d-old chickens were fed on a wheat/maize-soyabean meal diet supplemented with (i) 50 g/kg lard, (ii) 25g/kg lard and 25 g/kg rapeseed oil, (iii) 50 g/kg rapeseed oil, and (iv) 50 g/kg rapeseed oil and 200 mg copper per kg as copper sulphate pentahydrate. 2. Finalweights at 39 d of age on chickens receiving rapeseed oil were lower by 9% than in those fed on the diet containing only lard (p<0.05). The fatty acids profilwas increased and the ratio of n-6:n-3 fatty acids was decreased by the substitution of lard by rapeseed oil (p<0.001). These changes were more pronouced for the adipose tissue than for breast muscles. 4. Copper sulphate supplementation increased the finThe magnitude of improvement, however, was small. 5. The substitution of rapeseed oil for lard decreased the concentration of cholesterol in breast muscles by 13%. Copper supplementation further reduced the cholesterol content by 25%. Both effects were s

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of dietary fat source and copper on broiler performance, fatty acid profile of meat and depot fat, and on cholesterol content in meat

  • Popis výsledku anglicky

    1. Three hundred and twenty d-old chickens were fed on a wheat/maize-soyabean meal diet supplemented with (i) 50 g/kg lard, (ii) 25g/kg lard and 25 g/kg rapeseed oil, (iii) 50 g/kg rapeseed oil, and (iv) 50 g/kg rapeseed oil and 200 mg copper per kg as copper sulphate pentahydrate. 2. Finalweights at 39 d of age on chickens receiving rapeseed oil were lower by 9% than in those fed on the diet containing only lard (p<0.05). The fatty acids profilwas increased and the ratio of n-6:n-3 fatty acids was decreased by the substitution of lard by rapeseed oil (p<0.001). These changes were more pronouced for the adipose tissue than for breast muscles. 4. Copper sulphate supplementation increased the finThe magnitude of improvement, however, was small. 5. The substitution of rapeseed oil for lard decreased the concentration of cholesterol in breast muscles by 13%. Copper supplementation further reduced the cholesterol content by 25%. Both effects were s

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    British poultry science

  • ISSN

    0007-1668

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    41

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus