Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Factors Influencing the Caecal Fermantation Patter in Rabbits

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000422" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000422 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Factors Influencing the Caecal Fermantation Patter in Rabbits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The caecal fermentation pattern is linked to rabbit performance and health. In our laboratory we studied the following factors influencing significantly the rabbit caecal stoichiometry: a) animal age, b) substrate composition, c) presence of antimicrobials, d) substrate availability. Rabbits before weaning produced more propionate than butyrate, no methane and no caproate. In weaned rabbits, production of methane started at the age of 6Only ionophore coccidiostats, but not common feed antibiotics changed fermentation stoichiometry. In fasted rabbits, molar proportion of caecal acetate was higher and that of propionate and butyrate lower than in non-fasted rabbits. In general, caecal feFermentation of nitrogenous substances represents a supply of nutrients (NH3) and growth factors (isoacids) supporting optimal microbial growth. As rabbit caecal microflora is rather resistant to antimicrobials, the modification of feed composition remai

  • Název v anglickém jazyce

    Factors Influencing the Caecal Fermantation Patter in Rabbits

  • Popis výsledku anglicky

    The caecal fermentation pattern is linked to rabbit performance and health. In our laboratory we studied the following factors influencing significantly the rabbit caecal stoichiometry: a) animal age, b) substrate composition, c) presence of antimicrobials, d) substrate availability. Rabbits before weaning produced more propionate than butyrate, no methane and no caproate. In weaned rabbits, production of methane started at the age of 6Only ionophore coccidiostats, but not common feed antibiotics changed fermentation stoichiometry. In fasted rabbits, molar proportion of caecal acetate was higher and that of propionate and butyrate lower than in non-fasted rabbits. In general, caecal feFermentation of nitrogenous substances represents a supply of nutrients (NH3) and growth factors (isoacids) supporting optimal microbial growth. As rabbit caecal microflora is rather resistant to antimicrobials, the modification of feed composition remai

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    International Symposium on Anaerobic Microbiology

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Ústav živočišné fyziologie a genetiky AV ČR

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku