Factors Influencing the Caecal Fermantation Patter in Rabbits
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000422" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000422 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Factors Influencing the Caecal Fermantation Patter in Rabbits
Popis výsledku v původním jazyce
The caecal fermentation pattern is linked to rabbit performance and health. In our laboratory we studied the following factors influencing significantly the rabbit caecal stoichiometry: a) animal age, b) substrate composition, c) presence of antimicrobials, d) substrate availability. Rabbits before weaning produced more propionate than butyrate, no methane and no caproate. In weaned rabbits, production of methane started at the age of 6Only ionophore coccidiostats, but not common feed antibiotics changed fermentation stoichiometry. In fasted rabbits, molar proportion of caecal acetate was higher and that of propionate and butyrate lower than in non-fasted rabbits. In general, caecal feFermentation of nitrogenous substances represents a supply of nutrients (NH3) and growth factors (isoacids) supporting optimal microbial growth. As rabbit caecal microflora is rather resistant to antimicrobials, the modification of feed composition remai
Název v anglickém jazyce
Factors Influencing the Caecal Fermantation Patter in Rabbits
Popis výsledku anglicky
The caecal fermentation pattern is linked to rabbit performance and health. In our laboratory we studied the following factors influencing significantly the rabbit caecal stoichiometry: a) animal age, b) substrate composition, c) presence of antimicrobials, d) substrate availability. Rabbits before weaning produced more propionate than butyrate, no methane and no caproate. In weaned rabbits, production of methane started at the age of 6Only ionophore coccidiostats, but not common feed antibiotics changed fermentation stoichiometry. In fasted rabbits, molar proportion of caecal acetate was higher and that of propionate and butyrate lower than in non-fasted rabbits. In general, caecal feFermentation of nitrogenous substances represents a supply of nutrients (NH3) and growth factors (isoacids) supporting optimal microbial growth. As rabbit caecal microflora is rather resistant to antimicrobials, the modification of feed composition remai
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
International Symposium on Anaerobic Microbiology
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
Ústav živočišné fyziologie a genetiky AV ČR
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—