Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fermentation of n-containing compounds in rabbit caecal cultures

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F00%3A00001317" target="_blank" >RIV/60460709:41210/00:00001317 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fermentation of n-containing compounds in rabbit caecal cultures

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The fermentation pattern was investigated in anaerobic incubations of the rabbit caecal contents, diluted with buffer and supplied with plant proteins (gluten, gliadin, zein), mucin, casein, ribonucleic acid (RNA) and glucose. Paralelly, blank incubations were carried out by incubating caecal contents without substrate. Net production of volatile fatty acids (VFA) from casein and mucin was higher than from gluten, gliadin, zein and RNA. Zein was the least fermentable substrate tested. Acetate was the principal fermentation end-product, followed in most cultures by butyrate and propionate. Branched VFA accounted for 10.2-17.7 molar% in the total VFA produced from casein gluten, gliadin and zein. Fermentation of proteins produced more isovalerate than isobutyrate. In incubations supplied with proteins, there was a significant correlation between methane and VFA production and between VFA and ammonia. Significantly more ammonia was found in cultures with casein than in other cultures. Pro

  • Název v anglickém jazyce

    Fermentation of n-containing compounds in rabbit caecal cultures

  • Popis výsledku anglicky

    The fermentation pattern was investigated in anaerobic incubations of the rabbit caecal contents, diluted with buffer and supplied with plant proteins (gluten, gliadin, zein), mucin, casein, ribonucleic acid (RNA) and glucose. Paralelly, blank incubations were carried out by incubating caecal contents without substrate. Net production of volatile fatty acids (VFA) from casein and mucin was higher than from gluten, gliadin, zein and RNA. Zein was the least fermentable substrate tested. Acetate was the principal fermentation end-product, followed in most cultures by butyrate and propionate. Branched VFA accounted for 10.2-17.7 molar% in the total VFA produced from casein gluten, gliadin and zein. Fermentation of proteins produced more isovalerate than isobutyrate. In incubations supplied with proteins, there was a significant correlation between methane and VFA production and between VFA and ammonia. Significantly more ammonia was found in cultures with casein than in other cultures. Pro

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    World Rabbit Science Association :7-Congreso Mundial de Cunicultura

  • ISBN

    1257-5011

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    World Rabbit Science Association

  • Místo vydání

    Valencia, Espaňa

  • Kód UT WoS kapitoly