Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Degradation of nitrogen compounds (proteins and RNA) in rabbit caecal contents in vitro

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F00%3A00000307" target="_blank" >RIV/00027014:_____/00:00000307 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Degradation of nitrogen compounds (proteins and RNA) in rabbit caecal contents in vitro

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The fermentation pattern was investigated in anaerobic incubations of the rabbit caecal contents, diluted with buffer and supplied with gluten, gliadin, zein, mucin, casein, ribonucleic acid (RNA) and glucose. Production of volatile fatty acids (VFA) from glucose, casein and mucin was higher than from other substrates. Zein was fermented very poorly. Plant proteins (gluten, gliadin, zein) were solubilized incompletely during incubation. Acetate was the main feProduction of CH4 and VFA, and AFA and NH3 from proteins were significantly correlated. Production of CH4 was increased on glucose and N-substrates containing a carbohydrate moiety (RNA, mucin). The highest production of NH3 was found in incubations suppProportions of branched VFA in incubations with glucose, mucin and RNA were lower than in incubations supplied with pure proteins. It follows from our results that substrate characteristics influenced the fermentation pattern of N-containing substrates b

  • Název v anglickém jazyce

    Degradation of nitrogen compounds (proteins and RNA) in rabbit caecal contents in vitro

  • Popis výsledku anglicky

    The fermentation pattern was investigated in anaerobic incubations of the rabbit caecal contents, diluted with buffer and supplied with gluten, gliadin, zein, mucin, casein, ribonucleic acid (RNA) and glucose. Production of volatile fatty acids (VFA) from glucose, casein and mucin was higher than from other substrates. Zein was fermented very poorly. Plant proteins (gluten, gliadin, zein) were solubilized incompletely during incubation. Acetate was the main feProduction of CH4 and VFA, and AFA and NH3 from proteins were significantly correlated. Production of CH4 was increased on glucose and N-substrates containing a carbohydrate moiety (RNA, mucin). The highest production of NH3 was found in incubations suppProportions of branched VFA in incubations with glucose, mucin and RNA were lower than in incubations supplied with pure proteins. It follows from our results that substrate characteristics influenced the fermentation pattern of N-containing substrates b

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    0044-4847

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    45

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus