Srovnání komponent krmných dávek králíků při inkubaci s obsahem slepého střeva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002920" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002920 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Srovnání komponent krmných dávek králíků při inkubaci s obsahem slepého střeva
Popis výsledku v původním jazyce
Byla porovnána schopnost fermentace krmných komponent na základě produkce těkavých mastných kyselin, při in vitro inkubaci s obsahem slepého střeva králíka. Nejlépe se fermentovala pšenice, bramborové zdrtky a pšeničné otruby. O něco méně pak oves, ječmen, vojtěška a sojový extrahovaný šrot. Ze škrobů se oproti dalším škrobům (různého botanického původu) nejlépe fermentoval škrob pšeničný. Po hydrotermické úpravě se rozdíl vyrovnal.
Název v anglickém jazyce
Comparison of feed components in vitro incubation with the caecal content
Popis výsledku anglicky
The fermentability of feed components was compared on basis of the production of volatile fatty acids (VFA) in vitro incubations with the caecal contents of rabbits. Ground wheat, potato fibre and wheat bran were the best fermentable substrates. Intermediate fermentability was found in oat, barely, dried alfalfa and extracted soybean meal. Wheat starch was fermented Berger than other starches. No difference was found among hydrothermally - treated starches of different origin.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XIX. Dni živočíšnej fyziológie, Sborník, Košice
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
28
Název nakladatele
Ústav molek.fyziol. a genetiky SAV
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Košice
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—