The influence of dry matter in the maize silage on the ruminal degradability of starch
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00156910" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00156910 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The influence of dry matter in the maize silage on the ruminal degradability of starch
Popis výsledku v původním jazyce
The roughages are the base part in the dairy nutrition and their share reach to also 70 % of feeding ration dry matter yearlong (MASKALOVÁ, VAJDA, 2007). To the main feedstuffs forming the feeding ration for cattle belong annually maize silages. The maize starch has in the cattle nutrition its specifics. Firstly concerns the share of starch which will escape the rumen fermentation. The share of starch which was fermented by the rumen microorganism indicates the value of starch ruminal degradability. Inthe cereals (wheat, barley) is this number at intervals 80 -- 95 %, however the maize starch is fermented in rumen essentially less (45 -- 55 %) and its big part goes in post ruminal tract. In light of energy is more profitable when the degradation in rumen is limited and it is transferred in small intestine (KOPČEKOVÁ, 2002). As the next factors are described the different sizes of starch grain, different ratio of floury and vitreous endosperm (Michalet -- Doreau et al. 2005 in ULRICHOV
Název v anglickém jazyce
The influence of dry matter in the maize silage on the ruminal degradability of starch
Popis výsledku anglicky
The roughages are the base part in the dairy nutrition and their share reach to also 70 % of feeding ration dry matter yearlong (MASKALOVÁ, VAJDA, 2007). To the main feedstuffs forming the feeding ration for cattle belong annually maize silages. The maize starch has in the cattle nutrition its specifics. Firstly concerns the share of starch which will escape the rumen fermentation. The share of starch which was fermented by the rumen microorganism indicates the value of starch ruminal degradability. Inthe cereals (wheat, barley) is this number at intervals 80 -- 95 %, however the maize starch is fermented in rumen essentially less (45 -- 55 %) and its big part goes in post ruminal tract. In light of energy is more profitable when the degradation in rumen is limited and it is transferred in small intestine (KOPČEKOVÁ, 2002). As the next factors are described the different sizes of starch grain, different ratio of floury and vitreous endosperm (Michalet -- Doreau et al. 2005 in ULRICHOV
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
9. BOKU-Symposium TIERERNÄHRUNG
ISBN
978-3-900962-87-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Universität für Bodenkultur Wien
Místo vydání
Wien
Místo konání akce
WIEN
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—