Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of dry matter in the maize silage on the ruminal degradability of starch

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00156910" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00156910 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of dry matter in the maize silage on the ruminal degradability of starch

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The roughages are the base part in the dairy nutrition and their share reach to also 70 % of feeding ration dry matter yearlong (MASKALOVÁ, VAJDA, 2007). To the main feedstuffs forming the feeding ration for cattle belong annually maize silages. The maize starch has in the cattle nutrition its specifics. Firstly concerns the share of starch which will escape the rumen fermentation. The share of starch which was fermented by the rumen microorganism indicates the value of starch ruminal degradability. Inthe cereals (wheat, barley) is this number at intervals 80 -- 95 %, however the maize starch is fermented in rumen essentially less (45 -- 55 %) and its big part goes in post ruminal tract. In light of energy is more profitable when the degradation in rumen is limited and it is transferred in small intestine (KOPČEKOVÁ, 2002). As the next factors are described the different sizes of starch grain, different ratio of floury and vitreous endosperm (Michalet -- Doreau et al. 2005 in ULRICHOV

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of dry matter in the maize silage on the ruminal degradability of starch

  • Popis výsledku anglicky

    The roughages are the base part in the dairy nutrition and their share reach to also 70 % of feeding ration dry matter yearlong (MASKALOVÁ, VAJDA, 2007). To the main feedstuffs forming the feeding ration for cattle belong annually maize silages. The maize starch has in the cattle nutrition its specifics. Firstly concerns the share of starch which will escape the rumen fermentation. The share of starch which was fermented by the rumen microorganism indicates the value of starch ruminal degradability. Inthe cereals (wheat, barley) is this number at intervals 80 -- 95 %, however the maize starch is fermented in rumen essentially less (45 -- 55 %) and its big part goes in post ruminal tract. In light of energy is more profitable when the degradation in rumen is limited and it is transferred in small intestine (KOPČEKOVÁ, 2002). As the next factors are described the different sizes of starch grain, different ratio of floury and vitreous endosperm (Michalet -- Doreau et al. 2005 in ULRICHOV

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    9. BOKU-Symposium TIERERNÄHRUNG

  • ISBN

    978-3-900962-87-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Universität für Bodenkultur Wien

  • Místo vydání

    Wien

  • Místo konání akce

    WIEN

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku