Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nitrogen and in vitro fermentation of nitrogenous substrates in caecal contents of the pig.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F02%3A21023092" target="_blank" >RIV/67985904:_____/02:21023092 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/02:00008240

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nitrogen and in vitro fermentation of nitrogenous substrates in caecal contents of the pig.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Caecal contens of four 28-week-old pigs were used as inocula of cultures supplied with plant proteins, mucin, RNA and glucose. Pigs were fed ad libitum a 14,1 crude protein diet containing barley, wheat, wheat bran, extracted soybean meal and a feed supplement. Peptides rather than amino acids were the primary component of the TCA-soluble ninhydrin-reactive material in the caecum. Fermentation of mucin yielded more volatile fatty acid than fermentation of other nitrogenous substrates. Low proportions ofbranched-chain VFA were also in VFA produced from mucin and RNA. It can be concluded, therefore, that caecal microorganism convert nitrogenous substrates, which would be lost in faeces, into valuable products, utilizable by the host.

  • Název v anglickém jazyce

    Nitrogen and in vitro fermentation of nitrogenous substrates in caecal contents of the pig.

  • Popis výsledku anglicky

    Caecal contens of four 28-week-old pigs were used as inocula of cultures supplied with plant proteins, mucin, RNA and glucose. Pigs were fed ad libitum a 14,1 crude protein diet containing barley, wheat, wheat bran, extracted soybean meal and a feed supplement. Peptides rather than amino acids were the primary component of the TCA-soluble ninhydrin-reactive material in the caecum. Fermentation of mucin yielded more volatile fatty acid than fermentation of other nitrogenous substrates. Low proportions ofbranched-chain VFA were also in VFA produced from mucin and RNA. It can be concluded, therefore, that caecal microorganism convert nitrogenous substrates, which would be lost in faeces, into valuable products, utilizable by the host.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/KSK5020115" target="_blank" >KSK5020115: Molekulární základy biologických transformací, komunikací a technologií</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    71

  • Číslo periodika v rámci svazku

    N/A

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    429-433

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus