Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemické složení a senzorické vlastnosti svaloviny býků plemen aberdeen angus, charolais, masný simentál a hereford

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00010235" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00010235 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chemické složení a senzorické vlastnosti svaloviny býků plemen aberdeen angus, charolais, masný simentál a hereford

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo provedení chemické a senzorické analýzy ze vzorků musculus longissimus lumborum et thoracis býků plemen aberdeen angus, charolais, masný simentál a hereford. Ve dvou opakujících se experimentech byl potvrzen vyšší obsah intramuskulárníhotuku v mase u raných plemen menšího tělesného rámce. V senzorickém hodnocení dosáhli nejlepších výsledků býci plemene aberdeen angus.

  • Název v anglickém jazyce

    Chemical composition and sensoric properties of muscle from Aberdeen Angus, Charolais, Simmental and Hereford bulls

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the study was to analyse chemical composition and sensory characteristics of m. longissimus lumborum et thoracis from Aberdeen Angus, Hereford, Charolais and Simmental bulls. In both experiments, the content of intramuscular fat tended to be higher in samples from small-framed and early-maturing breeds Aberdeen Angus and Hereford. Sensory characteristics were best evaluated for the Aberdeen Angus breed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Aktuální otázky produkce jatečných zvířat

  • ISBN

    80-7157-783-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    102-106

  • Název nakladatele

    MZLU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    17. 9. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku