Chemické složení a senzorické vlastnosti svaloviny býků plemen aberdeen angus, charolais, masný simentál a hereford
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00010235" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00010235 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Chemické složení a senzorické vlastnosti svaloviny býků plemen aberdeen angus, charolais, masný simentál a hereford
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo provedení chemické a senzorické analýzy ze vzorků musculus longissimus lumborum et thoracis býků plemen aberdeen angus, charolais, masný simentál a hereford. Ve dvou opakujících se experimentech byl potvrzen vyšší obsah intramuskulárníhotuku v mase u raných plemen menšího tělesného rámce. V senzorickém hodnocení dosáhli nejlepších výsledků býci plemene aberdeen angus.
Název v anglickém jazyce
Chemical composition and sensoric properties of muscle from Aberdeen Angus, Charolais, Simmental and Hereford bulls
Popis výsledku anglicky
The objective of the study was to analyse chemical composition and sensory characteristics of m. longissimus lumborum et thoracis from Aberdeen Angus, Hereford, Charolais and Simmental bulls. In both experiments, the content of intramuscular fat tended to be higher in samples from small-framed and early-maturing breeds Aberdeen Angus and Hereford. Sensory characteristics were best evaluated for the Aberdeen Angus breed.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Aktuální otázky produkce jatečných zvířat
ISBN
80-7157-783-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
102-106
Název nakladatele
MZLU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
17. 9. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—