Vliv plemene na růstovou schopnost a složení jatečného těla u býků plemen Aberdeen Angus, Charolais, Hereford a Simental
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000236" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000236 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
E?ect of breed on growth performance and carcass composition of Aberdeen Angus, Charolais, Hereford and Simmental bulls
Popis výsledku v původním jazyce
Breed effects on live weight gain, slaughter characteristics and carcass composition were compared in Aberdeen Angus, Charolais, Hereford and Simmental bulls. The experiment extended over 2 years and involved totally 96 animals. The target slaughter liveweights were determined 550 kg for earlier maturing breeds Aberdeen Angus and Hereford and 630 kg for later maturing breeds Charolais and Simmental. Charolais and Simmental gained more rapidly (P lt; 0.05) than Aberdeen Angus while Hereford were intermediate. Hereford had lower (P lt; 0.05) dressing percentage than the other breeds. Percentages of grade I meat were significantly higher (P lt; 0.05) in Charolais and Simmental.
Název v anglickém jazyce
E?ect of breed on growth performance and carcass composition of Aberdeen Angus, Charolais, Hereford and Simmental bulls
Popis výsledku anglicky
Breed effects on live weight gain, slaughter characteristics and carcass composition were compared in Aberdeen Angus, Charolais, Hereford and Simmental bulls. The experiment extended over 2 years and involved totally 96 animals. The target slaughter liveweights were determined 550 kg for earlier maturing breeds Aberdeen Angus and Hereford and 630 kg for later maturing breeds Charolais and Simmental. Charolais and Simmental gained more rapidly (P lt; 0.05) than Aberdeen Angus while Hereford were intermediate. Hereford had lower (P lt; 0.05) dressing percentage than the other breeds. Percentages of grade I meat were significantly higher (P lt; 0.05) in Charolais and Simmental.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
2
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—