Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv plemene na růstovou schopnost a složení jatečného těla u býků plemen Aberdeen Angus, Charolais, Hereford a Simental

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000236" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000236 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    E?ect of breed on growth performance and carcass composition of Aberdeen Angus, Charolais, Hereford and Simmental bulls

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Breed effects on live weight gain, slaughter characteristics and carcass composition were compared in Aberdeen Angus, Charolais, Hereford and Simmental bulls. The experiment extended over 2 years and involved totally 96 animals. The target slaughter liveweights were determined 550 kg for earlier maturing breeds Aberdeen Angus and Hereford and 630 kg for later maturing breeds Charolais and Simmental. Charolais and Simmental gained more rapidly (P lt; 0.05) than Aberdeen Angus while Hereford were intermediate. Hereford had lower (P lt; 0.05) dressing percentage than the other breeds. Percentages of grade I meat were significantly higher (P lt; 0.05) in Charolais and Simmental.

  • Název v anglickém jazyce

    E?ect of breed on growth performance and carcass composition of Aberdeen Angus, Charolais, Hereford and Simmental bulls

  • Popis výsledku anglicky

    Breed effects on live weight gain, slaughter characteristics and carcass composition were compared in Aberdeen Angus, Charolais, Hereford and Simmental bulls. The experiment extended over 2 years and involved totally 96 animals. The target slaughter liveweights were determined 550 kg for earlier maturing breeds Aberdeen Angus and Hereford and 630 kg for later maturing breeds Charolais and Simmental. Charolais and Simmental gained more rapidly (P lt; 0.05) than Aberdeen Angus while Hereford were intermediate. Hereford had lower (P lt; 0.05) dressing percentage than the other breeds. Percentages of grade I meat were significantly higher (P lt; 0.05) in Charolais and Simmental.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    2

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus